Un român a inventat portofelul cu antifurt

Wallor, portofelul care protejează posesorii de carduri contactless (kickstarter.com)
Wallor, portofelul care protejează posesorii de carduri contactless (kickstarter.com)

Viorel Crețu a primit 22.000 de dolari pe platforma Kickstarter pentru proiectul său: Wallor, un portofel inteligent cu protecție RFID și localizare prin GPS.

Noul portofel inteligent previne problemele care îi pot afecta pe posesorii de carduri de credit contactless.

Acest portofel bărbați și femei este realizat dintr-un material special, care îl protejează pe proprietar de riscul unor ”descărcări” ilegale de fonduri de pe cardul său. În Statele Unite, 4,2 milioane de dolari au fost furate de pe cardurile contactless în prima parte a anului trecut.

De asemenea, portofelul este echipat cu un dispozitiv de localizare prin GPS, pentru a fi găsit imediat în cazul unui furt din buzunare. Portofelul este conectat la o aplicație pe telefonul mobil care se activează dacă distanța dintre posesor și portofel crește.

Campania Kickstarter pentru proiectul românului a atras 22.304 dolari, iar alți investitori au completat suma cu alți 60.000 de dolari.

Viorel Crețu spune că ideea i-a venit după ce i-a fost furat portofelul în Spania, iar recuperarea actelor a fost foarte dificilă.

Portofelul Wallor poate ține atât cash, cât și carduri sau cercei argint și alte bijuterii, iar producția în masă va începe la mijlocul lunii februarie. Românul vrea să strângă bani în continuare pe Kickstarter, țintind ca până la finalul anului să vândă aproximativ 40.000 de bucăți.

Cu o echipă de opt oameni, Wallor are deja birouri în Spania, Statele Unite și China, iar o filială în Arabia Saudită este aproape gata.

Portofelul costă 99 de dolari și este produs în trei orașe din China: Shenzen, Guangzhou și Shanghai, la o fabrică folosită și de Prada. Wallor a testat peste 50 de tipuri de piele înainte de a o alege pe cea potrivită.

Portofelul creat de antreprenorul român are deja concurență pe piață, cum ar fi Walli, Woolet și Ekster – pe partea de tehnologie – și Bellroy – pe cea de produse de lux.