Un polițist a salvat trei oameni de la moarte

Agentul șef principal de poliție Eugen Sin, din Rupea, a devenit erou. Polițistul era în timpul liber și își conducea mașina pe un drum național când a observat cum o mașină a plonjat într-o baltă. Nu a stat pe gânduri, și-a tras mașina pe dreapta și a sărit să-i salveze pe cei trei pasageri, înainte ca autoturismul să se scufunde complet.

„Polițistul zilei este colegul nostru, agent șef principal de poliție Sin Eugen. Aseară, în jurul orei 16:40, aflat în timpul liber, polițistul circula cu mașina personală, pe Drumul Național 13, în spatele unui autoturism care a ieșit de pe drum și a plonjat într-o baltă.

Imediat, colegul nostru a oprit și a intrat în lac, salvând familia care se afla în autoturism (soț, soție și o fetiță de 3 ani). Conducătorul auto și copilul au avut nevoie de manevre de resuscitare, care au fost efectuate tot de agentul de poliție. Soția colegului a semnalat și altor participanți la trafic evenimentul, astfel că și alți conducători auto au venit în ajutorul lor”, transmite Poliția Română, printr-un comunicat de presă.

Toți cei trei pasasgeri erau membrii unei familii. Au fost transportați de urgență la spital și acum se află în afara oricărui pericol. Agentul șef principal de poliție Eugen Sin lucrează la Secția 6 de Poliție din Hoghiz.

În urmă cu trei săptămâni, un polițist din Arad a salvat de la înec o fetiță de 11 ani. Salvatorul este agentul principal Marius Țîrle, polițist în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Arad.

Fetița se afla pe plaja malului Mureșului, împreună cu prieten. Cel mai probabil, a alunecat în apă și a fost dusă de apă aproximativ 25 de metri. Salvarea ei a fost o bucată metalică aflată în albia râului, de care a reușit să se agațe.

„În momentul în care am ajuns, am văzut-o pe fetiţă în mijlocul albiei râului, ţinându-se de o bară metalică pe care numai Dumnezeu a oprit-o acolo. M-am dezbrăcat de hainele de serviciu şi m-am deplasat încet spre ea. Am ajuns la ea, m-a prins de mână, am luat-o în braţe.

Era foarte greu să mă întorc la mal, pentru că debitul era mare, dar în acel moment a venit colegul de la pompieri cu frânghia şi aşa am reuşit să ies. A fost un gest spontan din partea mea. Înainte de toate sunt şi eu părinte, mă gândesc că orice părinte ar fi făcut la fel”, a declarat presei poliţistul Marius Ţârle.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.