Un pianist român face senzație în jazz-ul american

Lucian Ban (lucianban.ro)
Lucian Ban (lucianban.ro)

Pentru prima dată în istorie, un artist român de jazz a primit cinci stele, nota maximă, din partea prestigioasei reviste DownBeat Magazine.

Pianistul și compozitorul Lucian Ban și trupa sa, Elevation, au lansat un album extrem de apreciat pe scena jazz americană – Songs From Afar -, care combină compozițiile originale cu reorchestrări ale unor melodii populare și cântece de nuntă din Transilvania.

”Asemenea multor mari maeștri, pianistul Lucian Ban face artă personală care se simte a fi universală. În ultimul său album, Ban exprimă dorul de casă”, scrie revista americană DownBeat Magazine.

”Am crescut în Teaca, un sat mic în Transilvania. Trei dintre melodiile de pe album prezintă abordarea noastră a unor melodii populare transilvănene”, a spus Lucian Ban.

Lucian Ban a fost nominalizat în acest an la titlul de ”Cel mai bun muzician european de jazz”.

Din trupa Elevation mai fac parte Abraham Burton, la saxofon, John Herbert, la contrabas, Eric McPherson, la tobe, Mat Maneri, la viola, și românul Gavril Tarmure la voce.

Lucian Ban va începe un turneu în Europa în luna mai, urmând ca pianistul român și trupa Elevation să susțină mai multe concerte începând cu luna octombrie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase case din copaci. 12 locuințe în imagini superbe
Nu avea bani de chirie, așa că și-a construit singur o casă. Mică, ingenioasă și confortabilă
Casa cu Brad, locul unde turistul devine un prieten. Cazare gratuită în inima Apusenilor sălbatici