Un nou scandal la BAC. Aproape 100 de elevi eliminați, deși inițial erau admiși

rata de promovare bac 2019
Foto: olttv.ro

Optzeci și opt de elevi din Târgu Neamț au fost eliminați de la Examenul de Bacalaureat după ce s-a descoperit că au fraudat examenul. Inițial, la afișarea rezultatelor, elevii figurau printre cei care au luat examenul, unii dintre ei chiar cu note mari, informează digi24.ro.

Autoritățile au declanșat însă o anchetă după ce un elev a depus o plângere la Inspectoratul Școlar Județean, reclamând faptul că s-a copiat la examen. Acesta le-a povestit anchetatorilor că elevii au vorbit între ei în timpul examenelor și că profesorii le-au permis să facă inclusiv schimb de ciorne.

În urma acestei sesizări, corpul de control al Ministerului Educației a deschis o anchetă, iar pe baza înregistrărilor video din sălile de examen suspiciunile de fraudă au fost confirmate.

Ancheta Ministerului Educației începută în urmă cu câteva zile a constatat nereguli în trei centre de testare din Târgu Neamț.

Au fost excluși 63 de elevi de la Liceul Economic „Vasile Conta”, 23 de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” și doi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, mai notează digi24.ro.

Elevi cu media inițială 9,30, eliminați

Părinții elevilor sunt nemulțumiți deoarece nu li s-a permis să depună contestație și nu înțeleg de ce copiii lor au figurat inițial printre candidații admiși. Unii dintre elevi promovaseră Examenul de Bacalaureat cu medii mari, de peste 9,30.

Mai mult, unul dintre elevi terminase liceul cu media 9,94, a povestit părintele acestuia pentru postul de televiziune, iar unii dintre candidații eliminați se înscriseseră deja la facultate.

Elevii care au fost excluși de la Bacalaureat nu mai au voie să susțină examenul în următoarele două sesiuni.

Profesorii implicați în fraudarea Examenului de Bacalaureat la Târgu Neamț riscă și ei să fie sancționați.

Peste 300 de elevi au fost deja eliminați de la Examenul de Bacalaureat din acest an pentru că au fraudat examenul. Cazul cel mai cunoscut este cel din Ștei, județul Bijor, unde 108 elevi au fost eliminaţi deoarece au copiat unii de la alții și au cooperat, fără ca profesorii supraveghetori să intervină în vreun fel.

Printre elevii eliminați se numără și Alexandra Burtă, șefa de promoție de la Colegiul Tehnic „Unirea“ din Ştei.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG. A doua zi de campanie cu prețuri șoc
Mari reduceri la monitoare, sisteme desktop PC și laptopuri, la eMAG
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro