Norvegianul care a văzut toată lumea până la 37 de ani: ”Românii știu să facă bere”

Norvegianul Gunnar Garfors a fost fascinat de orașele din Transilvania
Norvegianul Gunnar Garfors a fost fascinat de orașele din Transilvania

Norvegianul Gunnar Garfors a vizitat toate cele 198 de state ale lumii, iar când a fost rugat să facă o listă cu cele mai frumoase țări, a menționat și numele României.

România este una dintre cele 12 țări unde nordicul s-a simțit cel mai bine, potrivit The Independent.

Garfors, care a scris și o carte, în urmă cu trei ani, în care își relata impresiile, a spus următoarele lucruri despre România.

”Transilvania, faimoasă mai ales pentru castelele sale, pentru munţi şi, bineînţeles, pentru Dracula, te va uimi. Nu trebuie să ratezi petrecerile din capitala ţării, Bucureşti. Românii ştiu să facă o bere nemaipomenită”, scria în cartea sa norvegianul Gunnar Garfors.

Norvegianul a vizitat Bucureștiul, Craiova, Brașovul, Sibiul, Slatina, Ploieștiul și Călărașiul, dar și mai multe localități din Alba, Mureș, Harghita și Covasna.

În topul preferințelor călătorului norvegian mai sunt Madagascar, Islanda, Vietnam, Kîrgîstan, Sierra Leone, Kiribati, Dominica, Nicaragua sau Noua Zeelandă.

Turismul românesc e mai nesărat. Majoritatea salinelor turistice vor fi închise

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.