Un mitropolit a fost chemat la DNA. „A binecuvântat o carte!”

FOTO: Turnulsfatului.ro
FOTO: Turnulsfatului.ro

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza, a ajuns luni dimineață la Direcția Națională Anticorupție. A fost chemat să dea declarație în calitate de martor, într-un dosar în care procurorii investighează modul în care Gigi Becali a scris cărțile în detenție, în condițiile în care mitropolitul ar fi coordonat una dintre lucrări.

Mai exact, este vorba despre cartea cu titlul „Iubirea Milostivă și Mântuitoare”, apărută la editura „Seculum”.

Avocatul Mitropolitului Ardealului, Daniel Ionașcu, spune că IPS Laurențiu Streza nu a avizat, ci a binecuvântat una dintre cărțile prin care Gigi Becali și-a redus pedeapsa, potrivit Digi24. Acesta a mai spus și că binecuvântarea a fost cerută de călugării de la Muntele Athos.

„Nu a avizat cartea, ci a binecuvântat-o. Nu există carte care apare în biserică să nu apară fără binecuvântarea unui ierarh, că este mitropolit, că este arhiepiscop, că este episcop vicar. Un părinte de la Muntele Athos a mers la Înalt Prea Sfințitul și i-a cerut să-i dea o binecuvântare d-lui Becali, în așa fel încât să scrie pe viitor o carte. Nu s-a pus problema unui capital de nicio natură, nici juridică, nici materială.

Au cerut călugării de la Athos care au scris lucrarea, această lucrare este un coautorat. Este titlul autorului, însă corectura, grafica, textul și tot ce e acolo a aparținut călugărilor de la Muntele Athos”, a mai spus avocatul.

giphy (2)

giphy (1)