Un mister contemporan: satul în care oamenii adorm brusc, fără motiv

De doi ani încoace, locuitorii unui sat suferă de stări de somnolență la întâmplare, fără ca nimeni să poată explica acest fenomen.

Boala ciudată a afectat, din martie 2013 până acum, sute de locuitori din Kalachi, Kazahstan, relatează siteul Newsweek, preluat de totb.ro.

Un profesor de la Universitatea Tomsk, Leonid Tikhvanov, este de părere că o mină de uraniu dezafectată poartă vina pentru aceste stări inexplicabile.

Mina a fost folosită în timpul Uniunii Sovietice, iar închiderea ei nu s-a făcut corespunzător. Potrivit profesorului, emanațiile de gaze din vechile instalații ar putea cauza această somnolență.

“Toţi cei expuşi acestei boli s-au plâns de simptome identice: ameţeală, slăbiciune, pierderea coordonării, lipsa cunoştinţei sau stare aproape de leşin, pe perioade de timp de până la trei zile”, explică profesorul, care continuă să caute explicația exactă a acestui fenomen.

Recomandările editorilor GreatNews:

Prizonieră într-o Românie crudă. Când pumnul e lege de căpătâi

O viață împlinită în jumătate de trup. Povestea omului născut fără mâini și fără picioare
O știre pentru cei care prețuiesc inteligența. Un puști din România e campion european la Go!
Cele mai fericite țări din lume

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.