Un cunoscut actor a doborât un record islandez vechi de o mie de ani

Un cunoscut actor din serialul „Game of Thrones” a reușit să doboare un record islandez vechi de o mie de ani, după ce a ținut pe umeri un trunchi de copac ce avea o greutate de 650 de kilograme şi o lungime de 10 metri.

Actorul Hafþór Júlíus Björnsson, cel care îl interpretează pe Gregor Clegane, supranumit și „Muntele”, un personaj care le-a dat fiori telespectatorilor datorită forței pe care o are, este un oboșnuit al concursurilor de forță, iar la 26 de ani are o înălțime impresionantă de 2.05 metri și o greutate de 195 de kilograme.

Zilele trecute, Björnsson a reuşit să facă cinci paşi purtând pe umeri un trunchi de copac greu de 650 de kilograme şi lung de 10 metri și astfel a doborât recordul islandezului Ormur Stórólfsson care a făcut doar trei paşi în urmă cu o mie de ani, ducând în spate un catarg de corabie care avea exact aceleaşi dimensiuni.

Provocarea pe care actorul a avut-o de dus până la capăt nu a fost una deloc ușoară, iar peste 50 de persoane au ajutat la înfăptuirea ei, prin ajutorul pe care l-au dat pentru a instala trunchiul pe umerii lui Björnsson.

„Ei bine, astăzi, dragii prieteni, am intrat în istorie! Pe lângă faptul că am câştigat titlul la concursul «Cel mai puternic viking din lume» pentru al doilea an consecutiv, am purtat acest «monstru» pe o distanţă parcursă în cinci paşi. Spatele meu este bine. Sunt pe drumul cel bun pentru atingerea obiectivului meu suprem: să câştig concursul «The World’s Strongest Man»! Nimic nu poate să mă oprească! Nimic nu poate să mă doboare!”, a scris actorul Hafþór Júlíus Björnsson pe contul său de pe reţeaua de socializare Instagram.

„Muntele” a doborât recordul vechi de 1000 de ani Foto: Facebook
„Muntele” a doborât recordul vechi de 1000 de ani Foto: Facebook

Recordul nu este unul de neluat în seamă, mai ales datorită riscurilor la care s-a expus „Muntele”. Dacă ar fi încercat să ridice singur acel trunchi de copac pentru a-l instala pe umerii săi, actorul ar fi riscat să își fractureze coloana vertebrală.

Concursul la care a participat și a doborât acest record nu este singurul din lume la care a fost prezent, iar în luna august a anului trecut a devenit învingător la concursul „Cel mai puternic bărbat din Europa”, iar anul acesta speră să câştige primul loc şi la concursul „Cel mai puternic bărbat din lume” din acest an. În 2014, el a ocupat locul al doilea, iar la precedentele două ediţii, în 2013 şi 2012, s-a clasat pe locul al treilea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.