Un avion de pasageri a fost deturnat de o persoană care spune că are o centură cu explozibil

Un avion de pasageri al companiei aeriene EgyptAir, care zbura pe ruta Alexandria – Cairo, a fost deturnat de o persoană care i-a amenințat pe pasageri că are o centură cu explozibil. Avionul a aterizat pe aeroportul din Larnaca, Cipru, informează BBC.

UPDATE. Toți ostaticii au fost eliberați, iar bărbatul a fost arestat de poliția cipriotă.

Bărbatul ceruse să fie eliberate femeile deținute politic din Egipt. De asemenea, el voia sa ia legătura cu soția lui, care se afla în Cipru. Totodată, bărbatul a cerut azil în această țară.

Aeronava deturnată efectua un zbor intern între orașele Alexandria și Cairo din Egipt în momentul în care bărbatul i-a spus pilotului că poartă o centură cu explozibil.

Atacatorul a preluat controlul avionului și i-a cerut pilotului să aterizeze în Cipru.

La bordul aeronavei Airbus 320 s-au aflat 81 de persoane, însă femeile, copiii și pasagerii egipteni au fost eliberați în scurt timp de atacator. La bord au rămas numai 4 cetățeni străini și membrii echipajului. Imaginile filmate arată că cel puțin un membru al echipajului a reușit să fugă din avion sărind pe geam din cabina pilotului.

Nicos Anastasiades, președintele Ciprului, a declarat că incidentul nu a fost unul terorist.

Aeroportul din Larnaca, aflat pe coastă de sud a Ciprului, a fost închis, iar toate zborurile au fost redirecționate spre alte aeroporturi.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.