Un artist a petrecut 10 ani într-o peșteră pentru a o schimba radical

artist peșteră Nex Mexico
Artistul lucrează de 10 ani în peșteră Foto:racavedigger.com


Ra Paulette este un artist care a petrecut zece ani într-o peșteră și a lucrat în gresie până când a creat niște opere de artă fabuloase.

În deșertul din New Mexico, vizitatorii pot vedea peștera părăsită unde Paulette a petrecut singur zece ani pentru a-i da o nouă înfățișare, cu adevărat specială.

Atunci când a descoperit locul, acest artist a renunțat la tot pentru a-și dedica tot timpul peșterii. Pentru mai mulți ani, Paulette s-a ocupat cu săpatul, iar munca fizică a foat o adevărată provocare. Încetul cu încetul, el a reușit să creeze tuneluri și modele foarte interesante pe pereți și pe tavan.

Iluminată natural, de la soare, peștera este acum decorată cu diverse brâuri sculpate de către Paulette și oferă o experiență foarte interesantă celor care îi calcă pragul.

În viitor, artistul speră ca locul în care și-a dedicat zece ani din viață să devină un loc de întâlnire pentru alți artiști și să aibă loc acolo prezentări și diverse spectacole.

„Proiectul meu final și cel mai ambițios este atât un proiect de artă de mediu, cât și unul social care utilizează singurătatea și frumusețea lumii naturale, pentru a crea o experiență care favorizează reînnoirea spirituală și bunăstarea personală”, a scris pe site-ul său Paulette.

Munca i-a fost apreciată și are chiar și un documentar dedicat proiectului său îndrăzneț din ultimii zece ani. Totuși, pentru că lucrează singur, mai are nevoie de mulți ani până când își va finaliza lucrarea, deoarece este un proces migălos și este constrâns și de schimbările meteorologice.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.