Un angajat a fost concediat pentru că a făcut pauze de toaletă prea lungi și prea dese

toaletă wc

Foto: Lanz-Andy / pixabay.com

Un angajat din China a fost concediat pentru că a făcut pauze de toaletă de până la 6 ore pe zi. Bărbatul a spus că de vină a fost o problemă medicală, relatează BusinessInsider.

Angajatul, identificat cu numele său de familie Wang, a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă anorectală în decembrie 2014, dar a spus că încă avea dureri o lună mai târziu, după ce rana sa chirurgicală se vindecase.

Wang a început apoi să petreacă între 3 și 6 ore în toaletă în fiecare zi din iulie 2015, potrivit Laodong Daily, o publicație din Shanghai specializată în subiecte legate de muncă.

Wang a vizitat toaleta de 22 de ori între 7 și 17 septembrie 2015, adică de 2-3 ori în fiecare zi lucrătoare, potrivit înregistrărilor companiei. Fiecare pauză de toaletă a durat între 47 și 196 de minute, conform înregistrărilor companiei din orașul Tianjin, din nordul țării.

Bărbatul a fost apoi concediat în septembrie 2015, angajatorul său invocând prevederi din manualul personalului referitoare la întârzieri, părăsirea devreme a serviciului și absențe.

Wang a dat în judecată compania, însă înalta instanță din Tianjin a hotărât că perioadele de baie ale lui Wang nu se încadrau în „nevoile fiziologice rezonabile și normale”. Wang nu și-a primit jobul înapoi.

Unele companii din China au fost investigate în trecut pentru că au împiedicat pauzele de toaletă, conform South China Morning Post. În 2021, o companie de tehnologie din sudul Chinei i-a înfuriat pe angajați, după ce a început să-i amendeze pe cei care foloseau toaleta de mai mult de o singură dată pe zi.

Foto: Lanz-Andy / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version