Un adevăr mai puțin plăcut despre strămoșii noștri, descoperit de cercetători

oase

Oase umane. Foto: Tell Fara via Wikimedia Commons

Dacă până acum existau dubii privind posibilitatea ca unii dintre strămoșii europenilor să fi fost canibali, noi descoperiri au confirmat ipoteza, relatează BBC. Rămășițele dintr-un sit arheologic arată că mai mulți oameni au fost uciși, tăiați, iar apoi mâncați.

Rămășițele umane provin din peștera Gough din Somerset, Anglia. Grota a fost excavată ultima oară în anul 1992, însă oamenii de știință au continuat să analizeze semnele de pe oasele descoperite în acest loc.

Datarea cu carbon radioactiv a demonstrat că rămășițele – oase umane și oase de animale – au fost aduse în peșteră de-a lungul unei perioade scurte de timp, în urmă cu 15.000 de ani.

Silvia Bello de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra a explicat că echipa sa a identificat modificări mult mai relevante decât în analizele anterioare.

„Am descoperit indicii clare de descărnare, dezarticulare, roadere, de sfărâmare a oaselor spongioase și de spargere a oaselor pentru a extrage măduva”, a spus ea.

În plus, cercetătorii au desoperit și urme de dinți umani pe oasele mestecate.

Toate aceste descoperiri sugerează că stilul de viață canibal era un comportament obișnuit pentru o parte dintre strămoșii europenilor. Oamenii de știință au descoperit și indicii că unele cranii umane au fost modificate după moartea victimelor. Unele rămășițe craniene fuseseră transformate în acoperitoare pentru cap.

Analizele viitoare vor încerca să descopere cât de răspândit era canibalismul în acea perioadă și dacă ritualurile erau întotdeauna însoțite de astfel de acțiuni sângeroase.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Cum s-a răzbunat un trecător pe un BMW parcat neregulamentar
Cea mai curajoasă femeie din România. Cui i-a fost decernat titlul
Principele Nicolae face turul României pe bicicletă și le aduce elevilor „Cărțile copilăriei”

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version