Ucenicie gratuită în Germania, prin programul The job of my life

programul The job of my life

Tinerii care au o diplomă de studii, precum cea de şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă și vor să învețe o meserie pot aplica pentru programul The job of my life, care oferă trei ani de practică în cadrul unor companii din Germania.

Programul The job of my life a fost lansat de  Ministerul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania, prin intermediul Agenţiei Federale a Muncii şi a Centralei de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn – Serviciile de Plasare Internaţională.

Acesta urmăreşte promovarea mobilităţii ocupaţionale a tinerilor din ţările membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European şi Elveţia, interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie/stagiatură în Germania.

Experții care vor face recrutarea tinerilor se vor afla în România în perioada 19 – 23 ianuarie 2015, urmând să selecteze  60 de tineri care sunt interesaţi să urmeze cursuri de ucenicie în meseriile de zidar, constructor drumuri, bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant.

Astfel, pe  20 și 21 ianuarie, ei se vor afla la Sibiu, unde urmează să recruteze pentru 30 de posturi, respectiv câte 10 posturi pentru meseriile de  bucătar, specialist în industria hotelieră şi specialist restaurant.

De asemenea, la Timișoara va avea loc, pe 22 ianuarie,  recrutarea pentru 15 posturi de zidar, iar de la Brașov vor fi selectați 15 ucenici pentru meseria de constructor de drumuri, selecție ce va avea loc tot pe 22 ianuarie.

Tinerii care vor să învețe aceste meserii în cadrul programului  The job of my life trebuie să îndeplinească câteva condiții.

Astfel, în momentul înregistrării în programul The job of my life nu au locuit în Germania pe o perioada mai mare de 3 luni și  nu au beneficiat încă de ucenicie/stagiatură în ţara de origine sau în altă ţară.

Potrivit AJOFM Sibiu, sunt acceptați în program atât tineri care vorbesc limba germană, engleză, cât şi cei care vorbesc doar limba română.

Persoanele care vorbesc limba germană şi engleza trebuie să se înregistreze pe portalul www.thejobofmylife.de/en – rubrica Registration, cele care vorbesc limba română se vor putea înregistra în momentul interviului, potrivit turnulsfatului.ro.

Programul The job of my life presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3 – 4 zile/săptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel, vor participa la cursuri de formare profesională între 8 – 12 ore/săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.