Uber ajunge într-un nou oraș din România

Uber
Uber

Serviciile Uber vor ajunge și în Cluj. „Aplicația Uber a fost deja descărcată de mii de clujeni. Am primit sute de mesaje de la șoferi care își doresc să devină parteneri Uber. Ne bucurăm să confirmăm astăzi că vom fi în Cluj la începutul lunii august”, a declarat Nicoleta Schroeder, director general Uber România, citată de wall-street.ro.

Uber anunță că serviciul va deveni operațional la o dată care va fi anunțată în curând. Șoferii care doresc să intre în sistemul Uber sunt invitați să se înregistreze pe Uber.com. Cei care doresc să circule prin acest sistem de taxi trebuie să-și instaleze aplicația pe smartphone sau tabletă și să-și introducă datele unui cont bancar.

Mașinile Uber, conduse de persoane particulare care se înscriu în program, iau clientul, îl duc la destinație, iar banii sunt luați direct din cont și transferați către șofer. Din acești bani, un comsion merge către compania Uber.

Serviciile Uber se extind cu rapiditate și vor să ajungă și pe apă și în aer. Anul trecut, compania anunța că vrea să lanseze și UberBOAT, un serviciu de taximetrie pe apă.

Aplicația era gândită, pentru început, să le ofere servicii celor care vor să traverseze strâmtoare Bosfor. O călătorie cu barca era anunțată la aproximativ 2 euro dacă mergeați cu alte 7 – 10 persoane. Dacă sunteți singur plătiți 17 euro.

De asemenea, Uber a negociat cu Airbus pentru a crea și un serviciu de taximetrie aeriană, cu elicoptere. Proiectul a fost lansat, sub formă de test, la festivalul de film Sundance, din Statele Unite.

Serviciul UberChopper a mai fost testat în Statele Unite, în 2013, între cartierul Manhattan și Long Island, din New York și în Europa, la Festivalul de film de la Cannes, precum și la evenimentele Bonnaroo Music și Arts Festival. Uber ar fi încasat pentru aceste curse onorarii între câteva sute de euro și câteva mii de dolari.

giphy