“Trenul SF” Hyperion pornește la drum. Unde va circula și ce prețuri au biletele

trenul hyperion
Începând de astăzi, trenul Hyperion va circula non-stop spre litoral. Foto: adevarul.ro

Supranumit „trenul SF“, Hyperion a pornit astăzi, 31 iulie, spre litoral, pe ruta Craiova – București – Constanța. Administrat de operatorul privat Softrans, trenul Hyperion vine cu o ofertă care le face concurenţă atât trenurilor CFR, cât și companiilor de transport rutier, informează adevarul.ro.

Trenul Hyperion a plecat de la Craiova la ora 6.45, apoi de la Bucureşti-Nord la ora 10.15 și a ajuns la Constanţa la ora 12.29. Preţul biletului este de 70 de lei/călătorie pe ruta Craiova-Constanţa şi de 40 de lei pe Bucureşti-Constanţa. Aceste prețuri sunt sensibil mai mici decât cele ale operatorul de stat CFR Călători (94 de lei pe Craiova-Constanţa, respectiv 62 de lei pe Bucureşti-Constanţa).

Tariful Hyperion concurează și cu cele practicate de transportatorii auto, care percep între 40 şi 50 de lei pe călătoria București – Constanța.

„Garnitura aceasta a trenului Hyperion către litoral este cea care a circulat, în perioada anterioară, pe ruta către munte (Craiova-Bucureşti-Braşov), iar de la 1 septembrie va porni şi cealaltă garnitură către munte. Ca noutate, în acest an trenul către litoral nu se va mai opri la sfârşitul sezonului estival, ci va circula permanent pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa, pentru că şi în sezonul rece avem suficientă cerere“, a declarat pentru „Weekend Adevărul“ Nicolae Mihai, directorul general al companiei Softrans, operatorul trenului Hyperion.

Acces gratuit la internet în trenul Hyperion

Hyperion a fost supranumit de presă „Trenul SF“ datorită designului modern al garniturii (şi la exterior, şi la interior), precum și datorită facilităţilor pentru pasageri: în vagoane există semnal Wi-Fi, iar accesul la internet este gratuit.

De asemenea, spre deosebire de CFR Călători, care percepe suprataxă la biletele cumpărate din tren, Softrans vinde bilete în tren fără niciun adaos la tariful normal.

Ca urmare a concurenței, CFR Călători a venit cu o ofertă destinată tinerilor care vor să meargă la mare în grup: tinerii care se reunesc în grupuri de 2 până la 10 persoane pot cumpăra bilete la 25 de lei/călătorie/persoană dacă le achiziţionează online. Oferta nu este însă valabilă în zilele de vineri, duminică şi în ziua plecării trenului.

reduceri emag
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:
Cele mai ieftine călătorii în ţară. Preţ cu mult sub cel al biletelor de tren şi maxi taxi
6 zile de reduceri mari la eMAG. Cele mai bune oferte ale verii
Locuri de muncă în Norvegia și Germania în industria auto. Salarii de peste 1.900 de euro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.