Tranzacție importantă în industria lactatelor. Zuzu și Fulga au fost vândute

FOTO: Albalact
FOTO: Albalact

Albalact, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, va fi cumpărat cu 90 de milioane de euro de grupul francez Lactalis. Printre altele, branduri precum Fulga sau Zuzu, vor fi produse de cei care dețin în prezent și La Dorna.

Prin această achiziție, potrivit Digi24, Lactalis devine lider în România și depășește marele rival Danone. Albalact are doar două fabrici de procesare a laptelui, unde lucrează 1.000 de oameni, de două ori mai mulţi decât angajaţii pe care Lactalis îi are în România.

Cel mai mare acționar Albalact este familia Ciurtin, care în 1999 a preluat de la stat fosta Intreprindere de Industrializare a Laptelui din Alba Iulia. Albalact a reușit să producă două dintre cele mai importante mărci de pe piața românească de lactate, Fulga și Zuzu. În 2014, Albalact a reușit să depășească o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro.

Lactalis e în România din 2008, când a cumopărat LaDorna de la omul de afaceri Jean Valvis. Același grup mai vine brânzeturile President, Galbani și Parmalat.

Zilele trecute a fost anunțată și vânzare lanțului de fast-food-uri McDonald`s în România. Restaurantele au fost preluate de Premier Capital, o companie malteză, care se angajează să ducă mai departe afacerea. Aceștia mai dețin franciza McDonald`s în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania și Malta.

McDonald’s Corporation operează cel mai mare lanţ de restaurante din România, aproximativ 10% din piața locală. În total, în cele 21 de orașe sunt 67 de fast-food-uri MC Donald`s. Afacerile anuale din România ar fi de aproximativ 120 de milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.