Tramvaiul-cinematograf se plimbă pe străzile Clujului

tramvai-cinematograf
Un tramvai din Cluj s-a transformat în cinematograf. Foto: stfp.net

Timp de o săptămână, clujenii vor putea viziona documentare și filme într-un tramvai produs și folosit în Berlin, capitala Germaniei. Inițiativa aparține Centrului Cultural German, care marchează astfel 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, anunță digi24.ro.

Tramvaiul a fost cumpărat de compania de transport public din Cluj după Revoluţia din 1989. Fabricat în 1978, tramvaiul a fost folosit în Berlinul de Est până să ajungă la Cluj.

„Tramvaiul este exact legătura dintre Cluj și Berlin, pentru că a circulat în Berlin până în 1992 iar apoi, în 1999, a fost cumpărat de către Compania de Transport din Cluj împreună cu alte 15 tramvaie de acest fel. Acum circulă pe ruta Bucium-Gară”, a explicat Liliana Popa, reprezentantă a Centrului Cultural German.

În această săptămână, cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, în vehicul vor fi proiectate comedii, drame sau documentare germane, pe care plătitorii de bilete le pot viziona gratuit pe traseul lor zilnic.

În cinematograful mobil vor rula timp de o săptămână 13 firme de lung metraj, care ulterior vor putea fi vizionate și în cinematografele sau în cafenelele din Cluj.

„Plimbându-mă cu tramvaiul, am observat programul de călătorie vechi din Berlin și mi-am dat seama că aceasta este o legătură foarte bună între cele două orașe, fiindcă motivul sărbătoririi leagă astfel cele două țări: 25 de ani de la marea schimbare. Ideea prezentării filmelor în tramvai este foarte comică și neobișnuită și ne dorim să le prezentăm oamenilor Berlinul și într-un spațiu public”, a povestit Fabian Muhlthaler, director al Centrului Cultural German.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.