Tramvaie și autobuze pictate superb de tineri voluntari, într-un oraș din România

tramvai

Tramvai pictat de voluntari. Foto: Captură Digi24

Regia de transport din Iași nu-şi permite să modernizeze tramvaiele și autobuzele din oraș, aşa că sarcina a fost preluată de un grup de artiști voluntari. Tinerii au găsit sponsori şi au început să picteze mijloacele de transport în comun: în viitor ei au de gând să picteze toate autobuzele şi tramvaiele din Iași, relatează digi24.ro.

Voluntarii au vopsit mai întâi un tramvai roşu construit în 1959, care a fost adus din Germania în Iaşi în anul 2003. Acum este albastru, iar pe laterale este împodobit cu figurile a 16 personalităţi ieşene din domeniul literaturii, printre care Mihai Eminescu, Veronica Micle, Ion Creangă, Costachi Negruzzi sau Mihai Ursachi.

„Portretele sunt însoţite de semnăturile acestor personalităţi”, a explicat Silviu Teodor Stanciu, iniţiatorul proiectului, pentru postul de televiziune.

În proiect s-au implicat elevi şi studenţi care doresc să vadă o schimbare în oraşul lor.

Regia de transport din Iaşi este în insolvenţă pentru o datorie de aproape 200 de milioane de lei şi nu-şi permite să facă modernizări, mai notează digi24.ro.

În parcul auto al regiei de transport sunt acum 260 de tramvaie şi autobuze vechi, toate aduse la mâna a doua din Germania sau primite ca donaţie din Elveţia. Până acum, voluntarii au vopsit pe exterior şi au reabilitat interioarele a cinci mijloace de transport în comun. Tinerii vor să recondiţioneze întregul parc auto al regiei de transport.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Se lucrează la un tramvai 100% românesc
Decizie în premieră în lupta şoferilor cu autorităţile care nu repară drumurile proaste
Șofer rămas fără permis pentru că a trecut pe roșu, deși camera de bord arată cu totul altceva
Reduceri eMAG la produse resigiliate. Prețuri mai mici cu aproape 90%
Locuri de muncă la Lidl, în toată țara. LISTA posturilor disponibile și salariile de la Lidl

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version