TOP. Cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube

youtube
Foto: Captură YouTube

Dintre miliardele de videoclipuri postate online pe site-ul YouTube, care împlinește în 2015 zece ani, cel mai vizionat a fost „Gangnam Style” al cântărețului sud-coreean Psy, ai cărui pași de dans pe un cal imaginar au devenit un fenomen mondial, anunță AFP, potrivit agerpres.ro. Videoclipul a avut peste 2,3 miliarde de accesări.

El este urmat „Baby”, al cântărețului canadian Justin Bieber, în care apare și rapperul Ludacris, videoclip văzut de 1,15 miliarde de ori.

Podiumul este completat de „Dark Horse”, clipul lui Katy Perry și al lui Juicy J, cu 917 milioane de vizionări.

Urmează „Roar” al aceleiași Katty Perry (889 milioane de click-uri) și „Party Rock Anthem”, videoclipul grupului de muzică electronică LMFAO (856 milioane de vizionări).

Site-ul YouTube a fost creat de trei foști angajați ai PayPal în anul 2005: Steve Chen, Chad Hurley și Jawed Karim. La scurt timp după lansare, în noiembrie 2006, site-ul de succes a fost cumpărat de Google, pentru 1,65 de miliarde de dolari.

O mare parte din conținutul de pe YouTube este realizat și încărcat pe site de utilizatori, însă corporații media precum CBS sau BBC oferă acces la o parte din materialelor prin intermediul YouTube.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O familie de fermieri a obținut fonduri europene pentru conservarea pajiștilor
O casă din piatră, în inima naturii. Splendida transformare a unei ferme
Românii pregătesc o aplicație care poate salva vieți prin SMS

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.