TOP. Cele mai leneșe și cele mai active țări din lume

țări active țări leneșe
Sursa: Stanford University

Cercetătorii de la Universitatea Stanford din SUA au adunat și analizat date de la telefoanele mobile ale oamenilor din diferite țări din lume pentru a afla cât de activi suntem, relatează BBC.

În total, oamenii de știință au analizat date din 68 de milioane de zile. A reieșit că media zilnică de pași făcută de un om este de 4.961.

Hong Kong se află pe locul întâi în clasament, cu o medie de 6.880 de pași pe zi, în vreme ce Indonezia se află pe ultimul loc, cu numai 3.513 pași.

România se află undeva pe la mijlocul clasamentului, cu o medie cuprinsă între 4.000 și 5.000 de pași zilnic, după cum reiese din graficul care însoțește studiul.

Cercetătorii au folosit date de la peste 700.000 de persoane care folosesc aplicația Argus de monitorizare a activității zilnice.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul „Nature”, iar autorii consideră că rezultatele studiului pot ajuta la îmbunătățirea sănătății publice.

Oamenii de știință au mai descoperit și diferențe mari între activitatea femeilor și a bărbaților în unele țări. Dacă în Japonia femeile și bărbații sunt la fel de activi, iar obezitatea este scăzută, în SUA și Arabia Saudită femeile sunt mult mai puțin active.

Echipa de cercetători de la Stanford a analizat și 69 de orașe americane, evaluând cât de prietenoase sunt cu mersul pe jos. De exemplu, New York și San Francisco sunt numai bune pentru plimbări, în vreme ce Houston și Memphis se află la polul opus.

Datele au mai arătat că oamenii merg mai mult în orașele în care este ușor să facă această activitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.