AcasăAlegerile editorilorTOP 5 utilizări neobişnuite ale magneţilor

TOP 5 utilizări neobişnuite ale magneţilor

-

Mulţi dintre noi avem magneţi pe frigider, însă puţini dintre noi ştim să folosim un magnet pentru a găsi nordul sau pentru a … compara conţinutul de fier al diferitelor mărci de cereale.

Mai jos, vă prezentăm cinci dintre cele mai ciudate întrebuinţări ale magneţilor.

1. Avem nevoie, pe lângă magnet, de un ac, un dop de plută şi un bol cu apă. Se ia acul şi se freacă vârful acestuia pe suprafaţa magnetului, în aceeaşi direcţie. Apoi, se înfige acul în dopul de plută şi se lasă să plutească în bolul de apă. Vârful acului va arăta mereu nordul.

2. Acest sfat este numai pentru cei care nu au un sistem automat de închidere/deschidere a uşilor automobilului. În lunile de iarnă, se poate ataşa un magnet peste încuietoare, iar uşa se va deschide fără probleme de fiecare dată.

3. Se întâmplă de multe ori ca, atunci când batem cuie sau încercăm să facem câteva găuri în perete, să dăm peste bucăţi de metal nevăzute (şuruburi, cuie mai vechi etc) care ne obligă să căutăm un alt loc pentru penetrarea zidului. Însă, un mic magnet ne poate fi de mare ajutor. Pur şi simplu deplasaţi magneţi pe suprafaţa pereţilor până când aceştia se vor lipi. Acolo unde magneţii se lipesc, nu veţi putea da găuri, aşa că alegeţi orice alte puncte de pe perete.

4. Scoaterea bateriilor dintr-un aparat/încărcător se “soldează” de multe ori cu unghii rupte şi chiar degete vătămate. Însă, cu ajutorul unui magnet, puteţi scoate mult mai rapid aceste baterii. Magnetul se va lipi puternic de baterie, iar aceasta va ieşi imediat din aparat/încărcător.

5. Multe mărci de cereale pretind că sunt bogate în Fier. Dar cum le poţi verifica chiar la tine acasă? Iată că un magnet poate face toată această treabă. Se pun cereale în blender, se adaugă apă doar cât să acopere cerealele şi se porneşte aparatul. După ce cerealele au fost zdrobite, trecem un magnet prin compoziţie (ca şi cum am mesteca cu linguriţa în ceai, după ce am pus zahăr). Se scoate magnetul şi se curăţă de negreală cu un prosop de hârtie. Negreala este exact fierul din cereale. Cu ajutorul acestui truc, puteţi compara, rapid şi eficient, conţinutul de fier al diferitelor mărci de cereale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Dan Arsenie
Dan Arseniehttp://greatnews.ro
Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.

3 COMENTARII

  1. Sa scoateti voi bateriile din eletronice cu magneti, sa vezi cum termini jumate din componentele electronice ale aparaturii cu magneti pe langa ele, toti producatorii recomanda sa nu se tina langa magneti si difuzoare (Si difuzoarele au magnet)… aia e o prostie, in rest merge, valabil si pentru acumuatori (exceptand cei cu litiu) daca apropii magneti de ei poti sa ii arunci dupa 10-15 incarcari!

  2. O utilizare pe care majoritatea bărbaților o vor aprecia, mai ales acum în prag de Sărbători: când aflați că soția pleacă cu prietenele să spargă bani prin mall-uri, luați un magnet puternic și plimbați-l tandru, de câteva ori, peste banda magnetică a cardului ei de credit, după care la fel de tandru, puneți cardul înapoi în poșetă. Nu uitați, înainte de plecare, să-i doriți spor la cumpărături. Până la sosirea ei de la mall veți avea timp suficient să vă faceți bocceluța și să vă preveniți mamă că veți dormi la ea câteva nopți.

Comentariile sunt închise.

RĂMÂI MEREU CONECTAT CU NOI

302,134FaniÎmi place
391CititoriConectați-vă
122AbonațiAbonați-vă
52FollowersFollow

CINE, CE, CUM?

TOP. Județele unde s-au obținut cele mai multe medii de 10...

0
În acest an, 24 de elevi au încheiat probele scrise de la examenul de Bacalaureat cu media 10, a anunțat Ministerul Educației. Numărul candidaților...

Chiar vine apocalipsa fiscală? Cât este impozitul pe dividende și pe...

0
Creșterea impozitului pe dividende la 16% și a celui pe profit la 19% pare să fie una dintre măsurile asupra cărora partidele au căzut...

România și creșterea TVA. TOP 35 – care sunt țările europene...

0
Deși președintele Nicușor Dan a promis în campania electorală că TVA-ul nu va crește, mărirea taxei pe valoarea adăugată de la 19% la 21%...