TEST. Recunoaște marii corupți din România!

În ultimii 10 ani, lupta împotriva corupției din România a dus la prinderea și la încarcerarea unui număr impresionant de corupți din diferite domenii: oameni politici, afaceriști, jurnaliști, medici, judecători sau profesori care luau șpăgi.

Dincolo de „mica corupție”, au căzut multe nume grele din politica românească, oameni politici pe care, în urmă cu 15-20 de ani, aproape nimeni nu și i-ar fi imaginat ajunși în spatele gratiilor.

În ciuda acestui fapt, o bună parte dintre români tind să facă aceleași alegeri în ziua votului, trimițând în funcții publice persoane suspectate de fapte corupție, anchetate penal, condamnate în primă instanță sau chiar aflate aflate în spatele gratiilor.

Deoarece de multe ori faptele de corupție sunt uitate rapid de opinia publică, iar persoane care au fost condamnate definitiv ajung iarăși în platourile de televiziune odată ce au ieșit din pușcării, GreatNews vă propune acest scurt test menit să vă împrospăteze memoria.

Testul conține 10 întrebări despre mari corupți din România condamnați definitiv în justiție, iar fiecare întrebare are o singură variantă corectă de răspuns.

Așadar, cât de bine cunoașteți faptele de corupție ale aleșilor și ale afaceriștilor români? Faceți acest test și veți afla!

[viralQuiz id=9]

La ora actuală există numeroase alte dosare de mare corupție pe mesele procurorilor. Așadar e posibil ca, peste câteva luni, acest test să aibă și mai multe întrebări, ca de exemplu „Cine a primit o șpagă în cimitir?” sau „Cine a fost prins cu șpaga în mașină, în toiul nopții”?.

Surse foto: YouTube / Christine und Hagen Graf (Flickr / Creative Commons) / Stephen Z (Flickr / Creative Commons) / European Parliament / Bernard Goldbach (Flickr / Creative Commons) / Kenny Mitchell (Flickr / Creative Commons) / Karwik (Flickr / Creative Commons) / Image Money / Flickr (Creative Commons) / dolphinsdock (Flickr / Creative Commons)

Dacă v-a plăcut acest test, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.