Teroare în Afganistan. Peste 50 de morți la un meci de volei

Cel mai sângeros atac terorist din acest an în Afganistan s-a petrecut ieri și a vizat un eveniment sportiv.

Un atacator sinucigaș a detonat o bombă în timpul unui meci de volei disputat în estul Afganistanului, la doar câteva ore după ce Parlamentul de la Kabul a votat în favoarea menținerii trupelor americane și ale NATO în țară până la sfârșitul anului.

Pe lângă cei 57 de morți, în atentat au fost răniți grav și alți 66 de oameni. Multe dintre victime sunt copii.

Voleiul este un sport popular în Afganistan, iar meciul din provincia Paktika era urmărit de foarte mulți spectatori. Se pare că atacatorul a ales evenimentul și datorită prezenței unui număr mare de polițiști.

Atentatul nu a fost încă revendicat. În aceeași regiune din Afganistan s-au produs în acest an mai multe astfel de incidente tragice, printre care și unul care s-a petrecut într-o piață aglomerată și în urma căruia și-au pierdut viața 43 de persoane.

Sportul a fost de multe ori scena unor atacuri teroriste. Cel mai cunoscut astfel de incident a avut loc la Jocurile Olimpice de la Munchen, în vara anului 1972, când 11 sportivi și antrenori israelieni au fost uciși de gruparea palestiniană Septembrie Negru.

Cel mai recent atentat din sport care a făcut înconjurul lumii a fost cel de la Maratonul de la Boston de anul trecut, când trei persoane și-au pierdut viața în urma a doua explozii petrecute aproape de linia de sosire a cursei.