Țeparul cu o mie de fețe. Ultimele „roluri”: medic, jurnalist sau preot

Numele lui Sorin Alin Verincianu, în vârstă de 29 de ani, originar din Dorohoi, a apărut în atenția presei în urmă cu câțiva ani după ce a încercat să șantajeze dându-se drept jurnalist.

Potrivit dosarelor penale care au fost întocmite de procurori pe numele său, tânărul și-a mai trecut în „CV” meserii precum cea de medic, inspector sanitar sau preot. A reușit să păcălească zeci de persoane, de la oameni cu funcții importante până la măicuțe din mănăstiri.

Potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Suceava, Verincianu a fost condamnat zilele trecute a opta oară pentru înșelăciune.

Ultima faptă a tânărului a avut loc la sfârșitul anului 2013. Acesta l-a cunoscut pe un localnic la o biserică din Fălticeni și după ce a intrat în vorbă cu el a aflat că are o fiică studentă la Facultate de Medicină din Iași. Imediat, țeparul și-a intrat în rol și i-a spus că e medic rezident la Spitalul Județean din Suceava și că poate să-i facă rost de un instrument medical de care avea nevoie fiica sa la studii.

În următoarele zile a venit cu două facturi fictive și i-a cerut păgubitului să-i dea în jur de 1.250 de lei. Ulterior, bărbatul care a dat banii a devenit suspicios și a anunțat polițiștii.

Potrivit motivării sentinței, țeparul a mai fost condamnat de șapte ori pentru fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri și uzurpare de calități oficiale.

Pentru cea mai recentă faptă, Sorin Alin Verincianu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

În 2008, tânărul a sunat un cântăreț de muzică populară și i-a spus că are filmări compromițătoare și a cerut bani pentru a nu le face publice. Apoi a adus aceleași amenințări unei starețe de la o mănăstire din Suceava.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.