Televizorul viitorului ar putea fi o sferă | VIDEO

televizorul sferă
Televizorul sferă. Foto: Captură YouTube

În loc să aibă o formă dreptunghiulară, televizorul viitorului ar putea fi o sferă, scrie publicația phys.org.

Câțiva dintre vizitorii Show-ului de Electronice 2015 organizat în luna ianuarie în Las Vegas, Nevada, SUA, au avut ocazia să vadă un astfel de aparat, la care telespectatorul vede într-un nou mod un video la 360 de grade.

Televizorul-sferă este o colaborare între firma franceză de software Ateme și compania britanică Pufferfish Displays, care produce modulul de proiecție sferic.

Deși un video filmat la 360 de grade poate fi vizionat pe un televizor tipic sau pe tabletă, modulul sferic adaugă încă o dimensiune, a explicat Mike Antonovich, manager general al Ateme pentru cele două Americi, citat de AFP.

Televizorul-sferă „poate să augmenteze experiența unui concert live sau a unui eveniment sportiv”, a spus Antonovich.

Experiența devine una interactivă, a spus și Geoff Kell de la Pufferfish. Ateme și partenerii săi au realizat recent primele transmisiuni în direct la 360 de grade folosind brandul LiveSphere.

„Poți să vezi din unghiuri diferite, așa că dacă urmărești un concert s-ar putea să vrei să fii parte din public, iar apoi să schimbi și să fii parte din formație”, a explicat Antonovich.

În vreme ce imaginile la 360 de grade sunt prezente de mai mulți ani în servicii precum Google Maps, Ateme consideră că adevărata provocare este să realizeze video-uri la 360 de grade pentru transmisiunile în direct ale televiziunilor.

Alți parteneri implicați în proiectul LiveSphere sunt grupul finlandez de tehnologie Finwe și compania franceză Kolor. În prezent, partenerii lucrează cu televiziuni din întreaga lume pentru a transmite evenimente în direct folosind formatul interactiv de 360 de grade.

televizorul sferă
Imagine LiveSphere. Foto: livesphere.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.