Tatiana Niculescu Bran, purtătoarea de cuvânt a președintelui Iohannis

Tatiana Niculescu Bran FOTO: cinemagia.ro
Tatiana Niculescu Bran FOTO: cinemagia.ro

Tatiana Niculescu Bran a anunțat pe pagina sa de Facebook că președintele ales Klaus Iohannis i-a propus să fie purtătoare de cuvânt.

„Președintele ales al României, domnul Klaus Iohannis, mi-a propus să-i fiu purtător de cuvânt și consilier de comunicare. Sunt onorată că s-a gândit la mine. Las deoparte cartea pe care mă apucasem s-o scriu, și devin, așadar, purtătoare de cuvinte, purtătoare de cuvânt”, a anunțat Tatian Niculescu Bran pe pagina sa de Facebook.

Cine este Tatiana Niculescu Bran

Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. În perioada 1995 – 2004, Tatiana Niculescu Bran a fost redactor la Radio BBC World Service, secția română de la Londra.

Din 2004 până în 2008, Tatiana Niculescu Bran a condus biroul BBC World Service de la București. În 2006, Tatiana Niculescu Bran a publicat primul roman non-ficțional din literatura română, „Spovedanie la Tanacu”, urmat, în 2007, de „Cartea Judecătorilor”, potrivit unei prezentări făcută de Polirom.

Cele două romane semnate de Tatiana Niculescu Bran au fost puse și pe scenele teatrelor. Spovedanie la Tanacu a avut premieră la New York, în 2007, în regia maestrului Andrei Șerban.

Ceilalți posibili colegi cu Tatiana Niculescu Bran

Public, până acum, Klaus Iohannis nu și-a anunțat viitorii consilieri, iar acest lucru ar urma să se întâmple după data de 11 decembrie, după ce se întoarce dintr-o vizită în Statele Unite. Pe o listă neoficială încă s-ar afla, pe lângă Tatiana Niculescu Bran, ar mai fi istoricul Andrei Muraru (Relația cu Societatea Civilă), economistul Cosmin Marinescu (Relația cu Mediul de Afaceri), deputatul George Scutaru (consilier în domeniul Apărării sau Leonard Orban (Afaceri Europene).

În urmă cu aproximativ două săptămâni, s-a vehiculat faptul că Dan Manolache ar prelua funcția de șef al Cancelariei Prezidențiale, însă nu a fost confirmat acest lucru, ba chiar Klaus Iohannis a dat de înțeles că nu are de gând să-i dea liberalului această funcție.

dicounturi emagSurpriză de proporţii de la eMAG: reducerile continuă şi în 9 decembrie
(click pentru detalii)