Când se aprind luminițele și când se deschide Târgul de Crăciun în București

Târgul de Crăciun din Capitală se deschide sâmbătă, iar timp de o lună, între orele 10.00 și 22.00, bucureștenii sunt așteptați să intre în atmosfera sărbătorilor.  

Tot sâmbătă, în ajun de Sfântul Andrei, se vor aprinde și luminițele de Sărbători, iar bulevardele Capitalei vor fi împodobite cu milioane de beculețe.

Cele 100 de casuțe care sunt amenajate în cadrul Bucharest Christmas Market vor transforma centrul Bucureștiului într-un Sat Magic al Sărbătorilor de Iarnă, decorat cu peste 14 tone de cetină, proiecții arhitecturale pe clădirile istorice din Piața Universității, precum și cu tradiționalul brad de Crăciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopoței și luminițe.

În cadrul Târgului, vizitatorii pot achiziționa obiecte tradiționale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane și pânzeturi brodate, costume și măști tradiționale, jucării din lemn și instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronițe din crenguțe de brad sau ghirlande și lumânări parfumate.

Recomandarea editorilor Great News:
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume

De asemenea, vizitatorii se pot delecta cu produse tradiționa românești, precum cozonaci, vin fiert, turtă dulce, plăcinte aburinde, magiun, dulceţuri, miere sau siropuri și pot cumpăra cadouri inedite celor dragi.

Totodată, unii dintre meșterii prezenți la eveniment vor confecționa la fața locului obiecte și podoabe, aceste ateliere permițând publicului să redescopere frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești.

În cadrul evenimentelor care vor fi organizate în cadrul târgului vor avea loc spectacole de muzică populară și ale unor trupe cunoscute, colinde, tradiții și obiceiuri din toate zonele țării.

Târgul de Crăciun din Capitală este organizat anual, în cadrul Bucharest Christmas Market, și se înscrie în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „Christmas Markets”, fiind membru al acesteia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Iată cum au decurs lucrările de amenajare a Târgului de Crăciun din acest an.