Țara europeană unde copiii au voie să fumeze în curtea școlii

Fumatul a devenit, de curând, ilegal în locurile publice închise din România, în timp ce o țară europeană tocmai a dat permisiunea liceenilor de a fuma în curtea școlii.

Este vorba de Franța, țară aflată încă în stare de alertă, după atacurile teroriste de la Paris.

Atacurile teroriste din noiembrie anul trecut, în care și-au pierdut viața 130 de persoane, iar alți 350 de oameni au fost răniți, au provocat câteva reacții bizare.

Cu toate că în Franța doar cetățenii de peste 18 ani au voie să fumeze, iar fumatul este interzis în școli și la locul de muncă, numeroase instituții de învățământ din Hexagon, la îndemnul Ministerului Educației, permit fumatul în incinta școlilor.

Fumatul va fi permis în școli până la finalul stării de alertă, în 26 mai, scrie The Guardian, cu toate că mulți directori vor să prelungească perioada până la sfârșitul anului școlar.

Măsurile de urgență luate de Franța au făcut posibile și mii de percheziții fără mandat și arestarea la domiciliu a aproape 300 de persoane, fără a decurge toți pașii procesului legal.

Autoritățile franceze au decis să îi lase pe elevi să fumeze în școli, deoarece grupuri mari de tineri se adunau în afara incintei pentru a fuma. Aceste grupuri ar fi putut fi țintele atacurilor teroriste.

”Vremurile pe care le trăim fac ca sentimentul de pericol pe străzi să fie mare. Pentru elevi, pericolul este iminent”, spune Christel Boury, directorul Liceului Voltaire, din Estul Parisului.

Aproape o treime dintre tinerii francezi cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani fumează zilnic.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: