Surse judiciare: doctorul Burnei a folosit oase de vită în operații și ținea oase de copil în frigider

gheorghe burnei
Sursa foto: realitatea.net

Un medic de la spitalul bucureștean ”Marie Curie” a fost reținut de procurori după un număr de 17 plângeri la adresa sa, depuse de părinți ai copiilor pe care i-a operat.

La perchezițiile efectuate la biroul și în locuința medicului Gheorghe Burnei au fost găsite 40 de plicuri cu bani, care se pare că sunt sume primite drept mită de la diverși pacienți. Burnei le-a comunicat oamenilor legii că nu știe de unde a primit acele sume.

Însă, cele mai grave acuzații la adresa medicului Burnei nu sunt cele de mită, ci acelea de mutilare, tentativă de omor și diverse experimente efectuate chiar pe copiii pe care îi opera.

Medicul a recunoscut în fața anchetatorilor că a folosit materiale neomologate, relatează Digi 24. În spatele acestor cuvinte, ”materiale neomologate”, stau însă practici greu de imaginat. Surse judiciare citate de Realitatea TV arată că medicul a folosit oase de vită în operații. Mai mult, oase de copii au fost descoperite într-un frigider, alături de mâncare și suc. O parte din instrumentarul medical a fost cumpărat de la magazine nespecializate în domeniul medical. De exemplu, burghiele medicale erau luate de la magazine de bricolaj.

Cazul Amirei: o luxaţie de şold s-a transformat într-un handicap pe viaţă

Pe lângă acuzațiile luare de mită, anchetatorii verifică și modul în care au murit mai mulți copii, foști pacienți ai lui Burnei. Există și părinți care au depus plângeri legate de mutilarea copiilor lor.

Un articol publicat de Casa Jurnalistului prezintă cazul unei adolescente imobilizate la pat în urma unei operații realizate de Gheorghe Burnei.

Cel mai renumit ortoped din România a experimentat cu un implant neomologat pe o fetiță, Amira, care șchiopăta. Amira avea un an când a fost operată pentru prima dată de Gheorghe Burnei. Acum are 19 ani și 11 operații prin care a trebuit să treacă, iar fata de-abia se mai poate ridica din pat.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.