Surprize pentru bucureșteni în 15 stații de metrou

stații de metrou greva de la metrou
Foto: Cristi2555 via Wikimedia Commons

Mai multe evenimente, reunite sub denumirea „Metro Europe”, vor fi organizate vineri, 8 mai, în 15 stații ale metroului bucureștean pentru a marca Ziua Europei, sărbătorită pe 9 mai, relatează agerpres.ro.

Evenimentele sunt organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu Metrorex și 16 ambasade și institute culturale ale statelor membre ale Uniunii Europene.

„Cum ar fi să poți străbate mai multe țări, într-o singură zi, cu doar prețul unei cartele de metrou? Pe 8 mai, în intervalul orar 10,00 — 19,00, publicul larg va avea posibilitatea de a cunoaște mai bine alte țări și alte obiceiuri, în următoarele stații de metrou: Eroilor, Izvor, Piața Universității (pasaj), Piața Unirii (tronsoanele 1 și 2), Piața Romană, Piața Victoriei (tronsoanele 1 și 2), Grozăvești, Ștefan cel Mare, Crângași, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor și Pipera”, a anunțat Reprezentanța Comisiei Europene în România într-un comunicat de presă.

Stațiile de metrou incluse în program vor fi amenajate și semnalizate cu însemne ale statelor membre UE. Vor fi organizate recitaluri muzicale, proiecții de videoclipuri, spectacole de dansuri tradiționale sau de muzică mixată de DJ, iar călătorii vor primi materiale informative privind cultura și tradițiile statelor UE.

„Metro Europe” face parte din seria de acțiuni organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România cu ocazia Zilei Europei. Ele includ Festivalul Filmului European (7 — 31 mai), Piața Statelor Membre (9 mai) sau ONG Fest (8 — 10 mai).

Evenimentul de la metroul bucureștean este organizat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe — Centrul Infoeuropa și Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Invenție românească: cutia ce te apără de virușii de pe internet
Atlasul frumuseții, admirat de către Oprah Winfrey
Politicienii români au pus gând rău aplicației Uber. Șoferii riscă amenzi uriașe

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.