Surpriza lăsată unui chelner în nota de plată

bacșiș surpriză
Un chelner a primit un bacșiș surpriză datorită unui gest frumos făcut cu o zi înainte. Foto: CNN / Facebook / colaj GreatNews

Un chelner din Statele Unite ale Americii a avut parte de o mare surpriză, după ce un client darnic i-a oferit un bacşis de 500 de dolari, la o notă de plată de doar 0,37 dolari, relatează CNN.

În vârstă de 32 de ani, Kasey Simmons a primit bacșișul uriaș drept răsplată pentru un gest generos pe care îl făcuse cu o zi înainte.

„A comandat cel mai ieftin produs din meniu, apă aromată”, a povestit Simmons, care lucrează într-un restaurant din Dallas, Texas.

Un mesaj scris cu pixul pe un șervețel l-a lămurit pe tânăr de ce a primit acest dar neașteptat.

Cu o zi înainte, pe când se afla la cumpărături, Simmons a observat o bătrânică ce stătea la coadă și care părea foarte tristă. Alți clienți ai magazinului au trecut indiferenți pe lângă ea, însă tânărul a intrat în vorbă cu ea.

Deși bătrâna nu a spus de ce era tristă, Simmons a reușit să o înveselească și i-a plătit și cumpărăturile.

„Au costat doar 17 dolari, însă nu e vorba de bani. E important să îi arăți cuiva că îți pasă”, și-a explicat tânărul gestul.

bacșiș nota de plată
Kasey Simmons a primit un bacșiș de 500 de dolari la o notă de 0,37 dolari. Foto: Kasey Simmons / CNN
bacșiș mesaj
Mesajul scris pe șervețel de clienta generoasă. Foto: Kasey Simmons / CNN

Iar bacșișul generos de la restaurant a fost oferit de fiica bătrânei. În mesajul scris pe șervețel, femeia a explicat că mama sa trecea prin momente dificile deoarece chiar în acea zi se împlineau 3 ani de când își pierduse soțul.

Tânărul s-a emoționat foarte tare în momentul în care a citit mesajul: „Într-una dintre cele mai triste zile din an, tu ai reușit să îi faci mamei mele ziua minunată. Ai insistat să plătești, i-ai spus că e o femeie foarte frumoasă. Nu am mai văzut-o zâmbind atât de mult de când tatăl meu a murit”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Bacșiș-surpriză pentru un casier generos dintr-un fast food

Lecție de generozitate. Ce a făcut un om al străzii cu cei 100 de dolari primiți

Lecție de bunătate. Frizerul care îi tunde gratuit pe oamenii străzii

 

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.