Studiu. Aerul condiționat ar putea schimba clima

Un studiu publicat în jurnalul Academiei Naționale de Științe din Statele Unite arată că explozia vânzărilor aparatelor de aer condiționat, care va avea loc în țările în curs de dezvoltare, ar putea crește foarte mult consumul de electricitate, iar emisiile de gaze cu efect de seră și încălzirea globală vor ajunge la un nivel extrem de îngrijorător.

Studiul se referă la țările tropicale și subtropicale, precum India, Bangladesh, Brazilia, China, Indonezia, Mexic sau FIlipine.

„Pe baza ipotezelor referitoare la creșterea veniturilor în aceste țări, modelul nostru arată că proporția gospodăriilor cu aparate de aer condiționat din aceste țări va urca de la 13%, în prezent, la peste 70% la sfârșitul secolului”, susține profesorul Lucas Davis de la Universitatea Berkeley, principalul autor al studiului, citat de Agerpres.ro.

Cercetătorii spun că emisiile de dioxid de carbon în atmosferă vor crește pentru că o mare parte din energia electrică a lumii este produsă în centrale care folosesc cărbune.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în fermele din Danemarca. Se poate merge și în cuplu
Sute de kilometri de trasee de bicicletă, amenajate peste colinele Transilvaniei
Cea mai romantică cerere în căsătorie, din toate timpurile

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.