Student exmatriculat de la Arhitectură pentru că s-a plâns de condițiile de învățământ

Dragoş Alecsandru, studentul exmatriculat

Un student al Universităţii de Arhitectură din Bucureşti a fost exmatriculat după ce a iniţiat o plângere către Ministerul Educaţiei, referitoare la condiţiile improprii de învăţământ.

Student în anul al V-lea, Dragoş Alecsandru se judecă cu foștii săi profesori după ce a fost dat afară de la facultate pentru că a trimis Ministerului o scrisoare, semnată și de alți 700 de studenți, în care reclama condițiile de la facultate.

Ca urmare a demersului său, Senatul universităţii l-a sancţionat exmatriculându-l, pe motiv că nu s-a adresat mai întâi conducerii Universităţii, potrivit stiri.tvr.ro.

În scrisoarea sa de aproape 20 de pagini, Dragoş Alecsandru reclamă programul încărcat, de 11-12 ore pe zi, lipsa locurilor în sălile de atelier dar şi de faptul că multe dintre cursuri sunt vechi, din anii ‘80, şi nimeni nu le actualizează.

Înainte de a ajunge la Ministerul Educației, scrisoarea a circulat luni de zile printre studenţi, pe grupuri de socializare, iar 700 dintre ei au și semnat-o, însă numai Dragoş Alecsandru a fost exmatriculat.

În motivarea exmatriculării, Universitatea precizează că studentul a avut mai multe abateri pentru care a fost sancţionat cu mustrare scrisă, nu a solicitat conducerii universităţii analiza şi rezolvarea solicitărilor prezentate în reclamaţie, a dezinformat, instigat şi înşelat colegii studenţi şi a adus prejudicii grave de imagine.

La sesizarea jurnaliștilor TVR, Ministerul Educației a deschis o anchetă.

„Legea Educaţiei prevede că în instituţiile de învăţământ superior este interzisă periclitarea sub orice formă a dreptului la exprimarea liberă a opiniilor ştiinţifice şi artistice. În ce priveşte cazul la care faceţi referire, Ministerul Educaţiei va solicita un nou punct de vedere din partea universităţii, pentru a se putea pronunţa în deplină cunoştinţă de cauză (informaţiile furnizate iniţial nu aveau darul de a fi conculdente)”, potrivit reprezentanților Ministerului Educației.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.