Stephen Hawking: ”Oamenii nu vor mai rezista încă o mie de ani pe Pământ”

Stephen Hawking (Facebook)
Stephen Hawking (Facebook)

Unul dintre cei mai importanți fizicieni ai lumii crede că singura salvare a omenirii este continuarea explorării spațiale.

”Nu cred că vom supraviețui încă 1.000 de ani dacă nu părăsim fragila noastră planetă”, a spus Stephen Hawking în timpul unui curs despre univers și originea umanității la Universitatea Oxford, scrie The Independent.

În ciuda avertismentului pe care l-a lansat, Hawking a încercat să rămână optimist în ceea ce privește viitorul rasei umane.

”Țineți minte să priviți către stele și nu în jos, către picioare”, a continuat omul de știință: ”Încercați să înțelegeți ce vedeți, să vă întrebați de ce există universul. Fiți curioși! Oricât de dificil ar părea, există mereu ceva ce puteți face cu succes. Important este să nu renunțați”.

Nu este primul discurs ținut pe acest ton de Hawking în ultima vreme. Într-un interivu acrodat pentru The Guardian în iulie, cercetătorul britanic a vorbit despre provocările actuale și viitoare ale umanității, cum ar fi schimbările climatice, suprataxarea produselor alimentare și suprapoularea, cât și individualismul și izolaționismul care au alimentat mișcări politice, precum Brexit.

”Trebuie să ne adaptăm, să regândim, să ne concentrăm și să schimbăm câteva presupuneri fundamentale despre avere și proprietate. Asemenea copiiilor, trebuie să învățăm să împărțim”, explica Stephen Hawking.

Voi ce credeți? Sunteți de acord cu cel mai important fizician al zilelor noastre?

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte previziuni făcute de Stephen Hawking pe care ar trebui să le citiți.