Steaua continuă în Europa, însă fotbalul românesc e cu apa la gât

Steaua a pierdut aseară (2-3), în fața a 55.000 de scaune goale, pe Național Arena din București, în fața modeștilor campioni ai Slovaciei, Trencin, dar supraviețuiește în preliminariile Ligii Campionilor.

Steaua, care domină copios anemicul fotbal românesc de trei ani de zile, părea stăpână pe situație, după ce câștigase cu 2-0 în Slovacia, însă prima repriză a confruntării din România a fost dominată clar de oaspeți.

Defensiva ”roș-albaștrilor” a fost depășită clar în două rânduri, iar Wesley și Bero au egalat rapid situația scorului general. Echipa lui Mirel Rădoi a suferit enorm în primul mitan, slovacii irosind câteva oportunități mari de a se desprinde și mai mult pe tabela de marcaj.

Tribunele goale (n.r. – Steaua a ispășit o suspendare) au amplificat senzațiile de pustiu și deznădejde care descriu cel mai bine jocul campioanei României din primele 45 de minute.

În a doua parte a duelului, Steaua a fost mai curajoasă, iar Muniru a prins un șut fabulos, de generic, tăind elanul ambițioasei Trencin. Slovacii au mai primit o lovitură în minutul 60, când Hamroun a fost placat în careu și Tade a egalat, cu noroc, de la punctul cu var.

Cu toate că misiunea Stelei părea să se fi simplificat și mai mult odată cu eliminarea lui Rundic, slovacii nu s-au dat bătuți. Wesley a marcat pentru 3-2, iar cu doar câteva minute înainte de final, Cojocaru a avut o intervenție extraordinară în fața lui Bero.

Fotbalul românesc începe să-și arate limitările din ce în ce mai de timpuriu în cupele europene. Pentru Steaua urmează meciul din turul 3 preliminar cu Partizan Belgrad, care a învins de două ori (1-0 acasă și 2-0 în deplasare) surpinzătoarea campioană a Georgiei, Dila Gori.

Campioana Serbiei trăiește și ea din gloria de altădată. Belgrădenii au, însă, câțiva tineri de perspectivă – câțiva dintre ei fiind proaspeți campioni mondiali de tineret.

Va fi o confruntare interesantă, între două echipe care și-au trăit demult cei mai frumoși ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreaNews: