Speranțele României, spulberate la Stalingrad. HCM Baia Mare a ratat calificarea în Final Four

HCM Baia Mare, reprezentanta României în sferturile de finală ale Ligii Campionilor de handbal feminin, a pierdut la cinci goluri confruntarea cu rusoaicele de la Dinamo Volgograd.

În orașul care schimba definitiv soarta celui de-Al Doilea Război Mondial, băimărencele au fost învinse cea mai importantă bătălie a sezonului în competițiile europene cu scorul de 30-25.

După victoria spectaculoasă din tur, când au revenit incredibil și au câștigat la două goluri diferență (25-23), fetele slovenului Tone Tiselj au făcut azi un meci foarte slab în ”balonul” din Volgograd.

Cu toate că atmosfera nu a fost deloc una apăsătoare, emoțiile le-au copleșit pe românce, care în primul sfert de oră au marcat doar 2 goluri. Campioana Rusiei n-a avut trac și s-a desprins rapid și definitiv pe tabela de marcaj.

La pauză, cele două echipe erau despărțite de șapte goluri (18-11). HCM Baia Mare a început bine repriza secundă, însă s-a prăbușit din nou după doar câteva minute, nereușind niciodată să strângă diferența de scor la mai puțin de cinci goluri.

Rusoaicele, în schimb, au avut și 11 goluri avans. Ofensiva româncelor a fost lentă și previzibilă, în timp ce în apărare, jucătoarele HCM-ului nu au strălucit nici în fața semicercului, dar nici pe linia porții.

Spre final, gazdele s-au relaxat, iar HCM Baia Mare s-a apropiat pe tabelă, însă fără să le dea vreo emoție puținilor spectatori prezenți în arena încropită din Volgograd.

Este un eșec dureros pentru campioana României, care părea foarte aproape de a ajunge în turneul Final Four de la Budapesta după succesul din tur.

În Ungaria va ajunge, însă, o jucătoare din România: Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor și una din marile vedete ale echipei muntenegrene Buducnost Podgorica, mare favorită la cucerirea trofeului în acest sezon. Ex-iugoslavele sunt ca și calificate în Final Four, după ce au câștigat în deplasare, cu danezele de la Viborg, la o diferență de șase goluri.

De la turneul final ar putea absenta deținătoarea titlului, echipa maghiară Gyor, care trebuie să întoarcă un handicap de șase goluri în returul cu macedonencele de la Vardar Skopje. Norvegiencele de la Larvik vor completa, aproape sigur, careul de ași.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O fetiță de cinci ani, bolnavă de leucemie, are nevoie de o minune
Cea mai frumoasă supriză a unui tătic pentru fetița lui, transformată într-o poveste de succes
Șase studenți îi ajută pe bătrânii dintr-un azil să se simtă iar tineri