Specialiștii unei companii japoneze vor să construiască un oraș subacvatic

Specialiștii unei companii japoneze vor să construiască un oraș subacvatic Foto: Shimizu Corp

Suprapopularea devine în fiecare zi o problemă din ce în ce mai mare, iar multe persoane încep deja să se gândească la soluții inedite pentru a contracara această situație.

O companie de construcții din Japonia se gândește să proiecteze un oraș subacvatic și afirmă faptul că omenirea ar putea să opteze în viitorul apropiat pentru colonizarea oceanelor, deși de câțiva ani se vorbește desre colonizarea altor planete, în cazul în care viața de pe Pământ ar fi îngreunată de fenomene meteorologice și climatice deosebite.

„Orașele plutitoare” ar deveni astfel o soluție mult mai ieftină și circa 4.000 de rezidenţi şi 1.000 de vizitatori vor putea să trăiască şi să lucreze în viitor într-o sferă cu diametrul de 500 de metri. Aceasta ar conţine hoteluri, ansambluri rezidenţiale, birouri, dar și laboratoare de cercetare şi centre comerciale.
Specialiștii unei companii japoneze vor să construiască un oraș subacvatic Foto: Shimizu Corp

Sferele plutitoare ar putea fi complet acoperite cu apă în zilele cu vreme rea, coborând de-a lungul unui ax central, o uriaşă structură elicoidală cu diametrul de 600 de metri, care ar coborî până la o adâncime de 4.000 de metri, iar atunci când este vremea bună, acestea ar pluti pur și simplu în ocean. Orașele plutitoare ar fi  astfel mult mai bine ferite de tsunami și de cutremure.

Pe fundul oceanelor, compania vorbește despre construcția unor clădiri în care să funcționeze uzine de exploatare a metalelor rare și a altor resurse naturale.

Inginerii de la compania Shimizu se gândesc chiar la transformarea pe viitor a dioxidului de carbon în metan pentru asigurarea combustibilului și pentru producerea căldurii, iar energia ar urma să fie produsă prin analiză termică între fundul oceanului şi suprafaţa acestuia.

Inginerii japonezi susțin, de asemenea, că până în anul 2030 este posibil ca specialiștii să poată să realizeze aceste construcții inedite. Hideo Imamura, reprezentantul companiei, este încrezător în obiectivul pe care specialiștii și-au propus să îl realizeze în mai puțin de 15 ani, iar un oraș subacvatic ar putea deveni realitate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.