Spaima PSD de blestemul „Mihaela, dragostea mea!”. Sondajele arată exact ca în 2009

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Cu câteva zile înainte de alegeri prezidențiale din decembrie 2009, Compania de Cercetări Sociologice și Branding (CCSB) arăta că nici măcar toți susținătorii lui Traian Băsescu nu credeau că mai câștigă al doilea mandat în fața candidatului Mircea Geoană, susținut de PSD.

La întrebarea „indiferent de opțiunea dumneavoastră de vot, cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale din această toamă?”, 50% l-au indicat pe Geoană, doar 38% au spus că Traian Băsescu, iar 12% nu au răspuns.

Același sondaj CCSB arăta faptul că Mircea Geoană ar câștiga turul al doilea cu 54% din voturi, iar Traian Băsescu va fi ales de 46%.

Date identice a dat și un sondaj realizat de INSOMAR. Imediat după încheierea urnelor și prezentarea exit-poll-urilor, Mircea Geoană s-a bucurat împreună cu soția sa că a câștigat alegerile. Peste noapte, după numărarea voturilor, Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni.

Sondajele prezentate în ultima săptămână arată aceeași diferență de procente dintre candidatul Victor Ponta și Klaus Iohannis. Singurul studiu care prezintă o egalitate între cei doi candidați este cel realizat de CCSCC, la comanda Institutul Liberal Brătianu.

Iată cum arată sondajele efectuate săptămâna aceasta:

Sondaje alegeri prezidențiale
Sondaje alegeri prezidențiale