Sir David Attenborough, onorat de către botaniștii pe care i-a inspirat

Sir David Attenborough, cunoscutul naturalist și realizator de documentare britanic, a influențat mulți oameni să își aleagă cariera de botanist, iar datorită acestui lucru va fi onorat într-un mod inedit.

Dr. Thomas Couvreur, un biolog care și-a cariera în urma vizionării documentarelor lui Attenborough, a numit un gen de plante în onoarea acestuia, mai ales că nimeni nu a dat numele unui gen până la el și i s-a părut destul de nedrept acest lucru, dar și o floare care se găsește în Marea Britanie.

„Găsirea unei specii este un moment foarte interesant și ceva la care visezi. Am decis ca această plantă mică să fie numită special după David Atttenborough pentru că el m-a inspirat să studiez ecologia atunci când aveam 17 ani. Aceasta este o mulțumire personală pentru toți aniii de fascinație pe care mi i-a dat pentru a căuta lucruri noi, a spus Thomas Couvreur pentru The Guardian.

Mica plantă se numește Sirdavidia solannona a fost descoperită în pădurile tropicale din Gabon, în regiunea Africii centrale, considerată o adevărată mină de aur pentru biologi.

Sirdavidia foto: Dr Thomas Couvreur
Sirdavidia foto: Dr Thomas Couvreur

Sirdavidia solannona are niște au petale roşii cărnoase, suculente şi până la 19 stamine galbene care formează un con și este pe cale de dispariție.

De asemenea, același botanist a mai dat numele lui Attenborough zilele trecute și unei flori care crește Țara Galilor. H ieracium attenboroughianum este prima floare descoperită în Marea Britanie care va fi legată pentru totdeauna de cea a prezentatorului și care nu este pe cale de dispariție. Aceste flori sălbatice sunt de culoare galbenă și pot fi văzute la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie pe crestele din Breacon Beacons, cel mai mare munte din sudul Marii Britanii.

Hieracium attenboroughianum Foto: Tim Rich/National Trust
Hieracium attenboroughianum Foto: Tim Rich/National Trust

Numele lui David Attenborough a mai fost dat în trecut unei specii de copaci din Ecuador, Blakea attenboroughi, unei specii de echidne cu ciocul lung (animal insectivor cu corpul acoperit cu ţepi), Zaglossus attenboroughi, din Noua Guinee, şi unei specii de crevete, Ctenocheloides attenboroughi, descoperite în largul coastelor insulei Madagascar.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe
 pagina noastră de Facebook.