Singurul balet pe gheață din lume revine la București

balet
Balet pe gheață Foto: Afiș spectacol

După succesul pe care l-au înregistrat în România, membrii singurului balet pe gheață din lume revin la București cu un spectacol foarte iubit de către persoane de toate vârstele.

Trei tone de gheață vor acoperi scena Sălii Palatului, iar spectatorii vor avea ocazia să vadă câteva dintre cele mai dificile salturi pe care patinatorii le realizează la concursuri. Săriturile Axel, salturile Rittberger, dublu Lutz şi piruete dintre cele mai ameţitoare vor fi puse în scenă de Konstantin Rassadin, coregraful Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg şi artist emerit al Rusiei în spectacolul „Cinderella on Ice”.

Fantastica poveste a Cenușăresei,  feta orfană şi săracă transformată într-o prinţesă cu ajutorul zânei bune și a prietenilor săi va fi pusă în scenă pe muzica lui Serghei Prokofiev, vor transforma seara de 5 aprilie 2015 într-o feerie pe gheaţă.

Conceptul de balet pe gheaţă a fost creat în 1967, de către coregraful Konstantin Boyarsky, care a avut ideea de a transpune arta baletului clasic de pe scenă pe patinoar și să combine baletul cu patinajul artistic. Succesul a venit la scurt timp din partea publiculu şi mai ales a criticilor, care au apreciat munca titanică de adaptare a elementelor de balet clasic pentru patinaj. Astfel a luat fiinţă Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, care este şi în prezent singurul de acest tip cu drepturi pentru această denumire.

80 de balerini patinatori sunt membri ai ansamblului, iar mulți dintre ei sunt campioni europeni, mondiali și olimpici, iar majoritatea sunt din Rusia. De 20 de ani, ei susțin spectacole pe scenele din întreaga lume și sunt aplaudați la scenă deschisă de către spectatori.

Accesul publicului se face începând cu ora 17.00, iar la ora 18.00 începe spectacolul de balet.

Biletele se găsesc la următoarele categorii de prețuri:
CATEGORIA I – 299 RON
CATEGORIA II – 199 RON
CATEGORIA III – 149 RON
CATEGORIA IV – 49 RON

Acestea sunt disponibile online pe:
-eventim.ro;
-myticket.ro și magazinele Diverta;

-bilete.ro sau în Oficiile Poștei Române și magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro și magazinele Germanos;

-blt.ro;
-starticket.ro;
-salapalatului.ro sau la casa de bilete a Sălii Palatului.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.