Simona și Serena, primul duel al anului. Halep a dat recital azi-noapte, împotriva unei alte americance!

Simona Halep și-a continuat aventura extraordinară în Statele Unite, cu un succes splendid (6-1, 7-5) în fața localnicei Sloane Stephens, în sferturile de finală ale prestigiosului turneu de la Miami.

A fost a 14-a victorie consecutivă pentru singurul superstar în activitate al României, însă, pentru a o obține pe cea de-a 15-a, va trebui să treacă de liderul mondial, dictatorul tenisului feminin, Serena Williams.

Chiar dacă Sloane Stephens s-a născut la nici o oră de mers cu mașina distanță de arena centrală a competiției de la Miami, din tribune s-au auzit numeroase încurajări în limba română, iar Simona Halep a zburdat pe cimentul din Florida, arătând un tenis mai bun chiar și decât cel prestat în California, unde tocmai a câștigat un alt turneu de top: Indian Wells.

A avut nevoie de doar șapte game-uri și de 25 de minute pentru a câștiga primul set. Nick Saviano, antrenorul americancei, solcitat pentru sfaturi în pauza dintre seturi, a spus următoarele cuvinte: ”Muncește mai mult decât tine. Dacă vrei să ai vreo șansă, trebuie să își schimbi atitudinea. Dacă o să dai totul și tot te bate, atunci să îi dea Dumnezeu sănătate! Nu poți decât să îi strângi mâna!”

Vorbele n-au încurajat-o prea mult pe Stephens, considerată un mare talent al tenisului american, care însă nu a confirmat așteptările (n.r. – nu a ajuns niciodată într-o finală WTA). Sloane a pierdut primele șapte puncte ale setului secund. Simona, precisă ca un chirurg, a smuls punct după punct și s-a desprins, la fel ca în prima ”repriză”, cu o ușurință ireală pe tabela de marcaj.

Încrederea este, însă, o sabie cu două tăișuri. Simona a început să risipească puncte importante cu mare ușurință, iar din 3-0 pentru româncă, scorul s-a transformat în doar câteva minute, în 4-3 pentru americancă.

Deși era un moment oportun pentru a cere sfaturile antrenorului, Halep a decis să iasă singură din încurcătură, arătând tărie de caracter, o calitate întâlnită destul de rar la sportivii români în ultima vreme. După un game câștigat cu emoții la scorul de 5-4 pentru Stephens, Simona a reușit un break uriaș pentru 6-5. Simona a servit pentru meci de parcă ar fi fost pentru primul game al meciului, iar la sfârșit Sloane Stephens i-a strâns mâna și a felicitat-o.

În ciuda ”sughițului” din setul doi, Simona a făcut azi-noapte unul dintre cele mai bune meciuri din acest an, iar Serena Williams va avea parte, cu siguranță, de o replică pe măsură în semifinale.

Miami Open este turneul ”de casă” al Serenei (33 de ani), care a plecat de opt ori cu trofeul acasă. Liderul autoritar al tenisului feminin mondial a trecut, tot aseară, de nemțoaica Sabine Lisicki, după trei seturi palpitante, scor 7-6 (4), 1-6, 6-3. A fost primul set cedat de Serena în actuala ediție și doar al doilea din ultimele două sezoane.

Dacă la Indian Wells, americanca s-a retras din cauza unei accidentări înaintea confruntării cu Halep, tot în penultimul act, turneul din Florida va consemna cu siguranță prima ciocnire între cele două jucătoare din 2015, după cele două partide extrem de contrastante din finalul sezonului trecut, jucate la Turneul Campioanelor.

Atunci, Simona a zdrobit-o pe Serena în faza grupelor, scor 6-0, 6-2, însă legenda cu puls din Statele Unite s-a răzbunat în finală, pe care a câștigat-o fără drept de apel: 6-3, 6-0.

În cealaltă semifinală se vor întâlni două jucătoare cotate cu șanse reduse de izbândă la începutul competiției: Carla Suarez Navarro (Spania, cap de serie 12) și Andrea Petkovic (Germania, 9).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cât câștigă cei mai puternici oameni din lume. La ce distanță e Klaus Iohannis
Au fost create fețele perfecte. Cum arată cei mai frumoși oameni
Google Street View te invită la o croazieră virtuală pe Dunăre