Simona Halep se simte ca acasă la Dubai. S-a calificat fără să transpire în „optimi”

Simona Halep s-a calificat fără emoţii în turul trei la Dubai, unde este principala favorită. Românca a învins-o în două seturi pe slovaca Daniela Hantuchova.

Simona Halep, care a coborât un loc în ierarhia mondială începând cu această săptămână, până pe locul patru, n-a avut nicio emoţie în faţa experimentatei jucătoare din Slovacia, pe care a trimis-o acasă, după un 6-2, 6-0, aplicat în puţin mai mult de oră de joc.

Hantuchova (31 de ani), proaspătă campioană la Pattaya, în Thailanda, a resimţit oboseala, agravată şi după victoria chinuită din primul tur la Dubai, în faţa nemţoaicei Mona Barthel, şi s-a prăbuşit în faţa mult mai proaspetei Simona Halep.

Românca în vârstă de 23 de ani a evoluat excelent, având momente sclipitoare, atât la serviciu, cât şi la primire. Simona Halep a alergat mult şi cu folos, reuşind lovituri precise – o evoluţie în care nu s-au văzut deloc urmările eşecului suferit în Fed Cup, în faţa Garbinei Muguruza, din Spania.

A fost al patrulea succes din tot atâtea dueluri cu Hantuchova pentru Halep.

Principala favorită de la Dubai o va întâlni în runda următoare pe bulgăroaiaca Ţvetana Pironkova, care a trecut până acum, după două partide foarte echilibrate, de cehoaica Koukalova şi de chinezoaica Peng. Va fi prima întâlnire dintre cele două est-europene.

Dacă va reuşi să treacă şi de jucătoarea de pe locul 57 în lume, Simona Halep ar putea să o întâlnească în sferurile de finală pe rusoaica Ekaterina Makarova, care a eliminat-o oarecum surprinzător în sferturile de finală de la Australian Open. Cap de serie 6 la Dubai, Makarova va trebui mai întâi să treacă de tânăra kazaha Zarina Diyas.

„Mă simt foarte bine aici. Cred că Daniela era puţin obosită, dar eu am făcut un meci bun şi vreau să mă bucur de turneu. Le mulţumesc românilor care au venit în număr atât de mare să mă susţină. Mă simt ca acasă. Trebuie să fiu atentă în meciul următor, Ţvetana joacă foarte bine pe hard”, a declarat după meci campioana din România, care caută al doilea trofeu în Orientul Mijlociu din carieră, după ce anul trecut a câştigat competiţia de la Doha, în Qatar.