Simona Halep s-a prăbușit la Australian Open. A clacat din nou în sferturile de finală

Rusoaica Ekaterina Makarova a jucat fără greșeală azi în fața româncei Simona Halep, care se oprește, în al doilea sezon consecutiv, în sferturile de finală la Australian Open.

Cu toate puțini erau cei care îi dădeau șanse azi Makarovei (26 de ani, locul 10 WTA) în fața Simonei, care nu pierduse niciun meci în 2015 și arătase o formă excelentă la Melbourne.

Scorul partidei, 6-4, 6-0, este aproape incredibil, însă desfășurarea jocului îl explică destul de bine. Ekaterina Makarova s-a desprins rapid la 3-0 și apoi a reușit să o țină la distanță pe Simona Halep (23 de ani, locul 3 mondial). Simona s-a apropiat la 5-4, însă Ekaterina a închis setul pe propriul serviciu.

Dacă românca a făcut 16 greșeli neforțate în primul set, rusoaica s-a descurcat excelent de pe fundul terenului, reușind lovituri năprasnice cu forehand-ul, care au pus-o în mare dificultate pe a treia favorită de la Australian Open.

La fel ca în urmă cu un an, când a cedat în fața slovacei Dominika Cibulkova, scor 3-6, 0-6, s-a prăbușit complet în setul secund, când nu i-a ieșit nimic.

”N-a fost ziua mea cea mai bună, a fost una proastă. Ea a jucat bine, totul a fost în favoarea ei, aşa că a meritat să câştige acest meci. Mi-am pierdut concentrarea în timpul punctelor. N-am mai crezut în setul doi, probabil de aceea am pierdut la zero”, a explicat Simona Halep după meci.

Românca se va menține pe locul 3 în lume, însă ratează încă o șansă uriașă în turneele de Grand Slam.

De cealaltă parte, Makarova se califică în a doua semifinală consecutivă de o asemenea anvergură, după cea pierdută anul trecut la US Open. În penultimul act la Melbourne, ea o va întâlni pe compatrioata sa, Maria Șarapova, care s-a descotorosit în două seturi, scor 6-3, 6-2, de canadianca Eugenie Buchard.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.