Simona Halep nu se sperie de Serena Williams. ”Abia aștept să joc cu numărul 1. Voi încerca totul”

Simona Halep s-a calificat în semifinale la importantul turneu de la Indian Wells. Adversară îi va fi Serena Williams, cea mai puternică jucătoare a lumii.

Simona Halep a repetat performanța de anul trecut la competiția din deșertul californian și s-a calificat în semifinale, după ce a învins-o aseară pe Carla Suarez Navarro, din Spania, scor 5-7, 6-1, 6-1.

Românca de pe locul 3 în lume a început slab partida, iar iberica, o jucătoare incomodă, cu rezultate foarte bune în 2015, a profitat. S-a desprins rapid la 4-0 și se părea că primul set este ca și rezolvat.

Simona Halep a revenit, însă, spectaculos și a reușit să o ajungă din urmă pe jucătoarea de pe locul 13 în lume, însă în ultimul game al manșei și-a pierdut serviciul, iar Carla Suarez Navarro s-a impus cu 7-5.

După câteva sfaturi bune ale lui Victor Ioniță, care a îndemnat-o pe Simona Halep să fie mult mai agresivă, românca a pus stăpânire complet pe joc, reușind câteva lovituri de generic și acoperind extraordinar terenul.

Iberica n-a făcut față noii abordări a constănțencei în vârstă de 23 de ani și s-a prăbușit în următoarele două seturi, scor 6-1, 6-1.

”Am avut emoții în primul set”, a recunoscut după meci Simona Halep. ”Acum abia aștept să joc cu numărul unu în lume”, a adăugat românca.

Serena Williams, conducătorul ”despotic” al tenisului feminin mondial, a câștigat și ea aseară în sferturile de finală. Americanca în vârstă de 33 de ani a răpus-o în două seturi, scor 7-5, 6-3, pe surprinzătoarea Timea Bacsinszky, jucătoare din Elveția care câștigase ultimele 15 meciuri jucate, cucerind și două titluri WTA, în Mexic, la Acapulco și Monterrey.

Forma extraordinară a elvețiencei n-a contat prea mult în fața Serenei, care n-a mai jucat la Indian Wells de la 19 ani, când câștiga al doilea său titlu aici.

Simona Halep se mândrește cu o singură victorie în fața Serenei Williams în cele cinci confruntări de până acum. Românca s-a impus în faza grupelor la Turneul Campioanelor din Singapore, cu un incredibil 6-0, 6-2!

”A fost o zi mare pentru mine. Cea mai mare. Nu vreau să fac însă vreo paralelă cu acel turneu, pentru că la Indian Wells nu va fi la fel”, a declarat Simona.

Americanca s-a revanșat în finală, când i-a lăsat româncei doar trei game-uri.

”Am învățat că trebuie să am curaj pe teren și dacă am încredere în victorie, ea o să vină. Dacă sunt nervoasă și am emoții, e foarte greu să joci împotriva Serenei. Voi încerca totul pentru a câștiga”, a adăugat campioana din România.

Partida de la Indian Wells dintre cele două mari sportive se va disputa, cel mai probabil, vineri noapte.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

TOP 5. Cele mai noi insule apărute pe Pământ
Locuri de muncă pentru români, în Franţa. Top oferte în 2015
Un român, câștigător în cadrul Sony World Photography Awards


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version