Simona Halep a luptat, dar a pierdut. Serena Williams rămâne stăpână la Miami

Simona Halep a pierdut bătălia cu liderul mondial Serena Williams în semifinalele turneului de la Miami. După două ore și opt minute de suspans și tenis spectaculos, românca a cedat cu scorul de 2-6, 6-4, 5-7.

Serena Williams (33 de ani) s-a calificat în cea de-a zecea finală din carieră la Miami și rămâne neînvinsă în 2015. De cealaltă parte, Simona Halep (23 de ani) rămâne cu trofeul de la Inidian Wells, dar și cu cea mai bună evoluție din carieră la Miami.

În primul set al mult-așteptatului duel din semifinale, Serena a evoluat aproape perfect, reușind să dicteze ritmul jocului prin forța ei extraordinară, dar și prin acuratețe. Nici intervenția lui Victor Ioniță nu a ajutat-o prea mult pe românca de pe locul 3 în lume, care a cedat prima manșă, fără prea mari speranțe, cu scorul de 2-6.

Setul al doilea a fost extrem de echilibrat. Ambele jucătoare au servit excelent, însă Simona a fost mult mai ofensivă decât în startul partidei, reușind numeroase lovituri spectaculoase și, drept consecință, în al nouălea game a smuls singurul break al ”reprizei” (6-4!).

Serena a declanșat bombardamentul în debutul ”decisivului”. S-a desprins rapid la 3-0, iar apoi a urcat scorul la 4-1 și 5-2. A urmat o revenire spectaculoasă a Simonei, care a reușit să egaleze la 5, însă americanca a smuls victoria din racheta româncei, reușind un break la zero în ultimul game.

A fost primul duel dintre cele mai în formă jucătoare ale anului de la cele două partide de poveste de la Singapore. Simona Halep rămâne ultima jucătoare care a învins-o pe Serena Williams, care se va distanța și mai mult în fruntea clasamentului WTA, pe care în conduce cu autoritate de doi ani de zile.

Românca a scurtat mult distanța față de locul doi în clasament, ocupat de rusoaica Maria Șarapova, apropiindu-se la 390 de puncte de aceasta în urma parcursului excelent din Florida.

”Serena Williams este numărul unu de mult timp. Am învățat multe lucruri de la ea. Când eram copil, am văzut-o câștigând un Grand Slam. Îmi plăcea cum joacă, dar și faptul că luptă până la ultimul punct. Este incredibil că încă e lider mondial și că strânge trofee. Îi respect cariera și o respect ca persoană”, a spus, după meci, Simona Halep.

Și americanca și-a lăudat adversara după meci: ”Nu sunt la cel mai înalt nivel al meu, iar asta este puțin frustrant. Simona a făcut un joc bun azi. Are o atitudine excelentă. Îmi place cum lupăt pe teren”, a declarat Serena, care va juca sâmbătă pentru cel de-al optulea titlu din carieră la Miami, împotriva ibericei Carla Suarez Navarro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai frumoase 20 de fotografii din lume, realizate cu telefonul mobil
Imagini uimitoare cu ghețarii pe cale de dispariție
Ghid. 13 reguli pentru a face cumpărături online în siguranță