Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai!

Simona Halep a învins-o în finala turneului de tenis de la Dubai pe cehoaica Karolina Pliskova. Sportiva noastră a câștigat în două seturi: 6-4, 7-6.

Este a doua finală jucată în acest an de Simona, după cea câștigată la Shenzen în fața lui Timea Bacsinszky, scor 6-2, 6-2. După victoria de astăzi, Simona Halep trece pe poziția a treia în clasamentul mondial.

Învingătoarea turneului a primit 900 de puncte WTA și 456.000 de dolari.

Ieri, în seminfinala cu daneza Caroline Wozniacki, Simona Halep a revenit spectaculos, scor 2-6, 6-1, 6-1.

Românca în vârstă de 23 de ani a început greu confruntrarea cu Wozniacki, fostul lider mondial, în prezent pe locul 5 în lume, chiar în urma Simonei. Caroline s-a desprins rapid pe tabela de marcaj la 4-1. Halep a greșit mult, iar la finalul primei manșe, încheiate cu scorul de 6-2 pentru Wozniacki, avea în cont 16 greșeli neforțate, față de doar 3 ale nordicei.

În setul secund, situația s-a schimbat dramatic. Simona Halep a început să zburde pe betonul de la Dubai, reușind câteva lovituri spectaculoase care au pus-o în mare dificultate pe Caroline. Wozniacki a smuls un singur game și nu a contat pe serviciul româncei, care a arătat un tenis fluid, foarte plăcut ochiului.

Scenariul s-a repetat și în ”decisiv”. Simona a început cu un break rapid și nu a mai cedat inițiativa până la finalul jocului. Caroline a greșit tot mai mult și s-a prăbușit, în cele din urmă, cu 6-1, după o oră și 40 de minute de joc.

”A fost un meci greu și mă bucur că am câștigat. Vreau doar să mă bucur de tenis și orice se poate întâmpla pe teren. Finala va fi o mare provocare pentru mine. Voi întâlni o jucătoare care servește excelent”, a spus românca după triumful de azi.

Pliskova a învins-o în semifinale, după trei seturi spectaculoase, scor 6-4, 5-7, 7-5, pe iberica Gabrine Muguruza. Simona și Karolina nu s-au mai întâlnit niciodată în circuitul WTA.

Încă o performanță: Irina Begu e în semifinale la Rio!

Irina Begu se descurcă excelent în Brazilia. A doua rachetă a României a câștigat fără probleme duelul cu israelianca Julia Glushko, scor 6-1, 6-2, a treia victorie în minimum de seturi pe care o obține bucureșteanca în vârstă de 24 de ani la Rio.

În penultimul act al turneului sud-american, Begu – cap de serie 2 – se va duela cu slovaca Anna Schmiedlova, care face și ea un turneu fără greșeală la Rio.