Simona Halep a câștigat primul meci din 2015

Simona Halep a învins-o pe jucătoarea germană Annika Beck, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3, însă nu a strălucit la debutul în circuitul WTA în noul an.

Românca în vârstă de 23 de ani, aflată pe locul 3 în lume, este prima favorită a competiției de la Shenzen, în China, dar în partida de azi a tremurat serios pentru victorie în fața nemțoaicei de pe poziția 53 WTA.

Simona Halep a început timid meciul, iar Annika Beck a reușit primul break al meciului în game-ul șapte. S-a dovedit a fi suficient pentru adjudecarea primului set, scor 6-4.

Constănțeanca a avut emoții și în manșa secundă. A fost condusă de sportiva din Germania, însă a revenit fulminant pe final de set și a impins partida în ”decisiv”.

Românca a cedat un serviciu și în ultimul set, însă a avut un finiș grozav, câștigând clar ultimele patru game-uri ale meciului.

În ciuda succesului, venit după o oră și 53 de minute, Simona a făcut multe duble greșeli (n.r. – 10, față de doar 2 ale adversarei sale) și nu a strălucit la retur, mai ales pe primul seriviciu al nemțoaicei, câștigând doar 38% din puncte.

Rata de conversie a mingilor de break a fost și ea redusă: 5 din 15 (33%).

În partida următoare, Simona Halep o va întâlni pe necunoscuta rusoaică Natalia Vikhlyantseva (17 ani), care a primit un wild-card din partea organizatorilor și este la turneul de debut în circuitul WTA. Ea ocupă abia locul 588 în lume și în primul tur a trecut de o altă sportivă ”obscură”: germana Anna-Lena Friedsam.

Dacă va reuși să treacă de rusoaică, pe Simona o așteaptă în sferturile de finală învingătoarea dintre Aleksandra Krunici (Serbia, locul 84 WTA) și slovaca Anna Schmiedlova (Slovacia, 73 WTA).

Shenzen nu pare să fie un turneu favorabil româncelor: Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru au pierdut în primul tur, fiind eliminate de slovena Polona Hercog, respectiv chinezoaica Saisai Zheng. Tot azi va juca și cealaltă sportivă din țara noastră prezentă pe tabloul de simplu: Irina Begu. Ea o va întâlni pe cehoaica Katerina Siniakova.