Sibiu ar putea deveni prima Regiune Gastronomică Europeană din România

Sibiu ar putea fi prima Regiune Gastronomică Europeană a României (Wikimedia Commons)
Sibiu ar putea fi prima Regiune Gastronomică Europeană a României (Wikimedia Commons)

Județul Sibiu poate deveni Regiune Gastronomică Europeană în 2019, dacă un juriu internațional va decide acest lucru în următoarele zile.

Anunțul va fi făcut în 29 septembrie.

Niciun oraș sau regiune din România nu au fost desemnate până acum Regiune Gastronomică Europeană. Acest titlu a fost acordat pentru prima oară anul trecut. În prezent, o regiune din Spania și una din Portugalia dețin această distincție.

Un juriu din experți internaționali, aleși de Institutul Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Artă și Turism va anunța dacă Sibiul va fi sau nu Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019.

Experții vor analiza candidaturile regiunii Sibiu și a regiunii Egeea de Sud, din Grecia.

Sibiul, care a fost primul oraș românesc cu titlul de Capitală Culturală Europeană, în 2007, ar putea bifa, astfel, un nou titlu continental.

Sibiul este cunoscut drept patria brânzeturilor şi a mezelurilor. Telemeaua de Mărginime şi tot felul de mezeluri presărate cu mirodenii, printre care și faimosul salam de Sibiu, hencleşul săsesc sau cozonacul unguresc cu mac reflectă diversitatea culturală a zonei.

Cutremur mare în România în această noapte. Ce magnitudine a avut