Sfârşit de vis pentru Irina Begu la Australian Open. Bouchard merge în „sfertul” cu Şarapova

Irina Begu a fost învinsă în această dimineaţă de canadianca Eugenie Bouchard, după un meci încrâncenat, 1-6, 7-5, 2-6, în „optimile” Australian Open.

Jucătoarea română, aflată pe locul 42 în lume, a început slab meciul, iar loviturile extrem de puternice şi exacte ale senzaţiei canadiene Bouchard au făcut ca primul set să se încheie rapid, în nici o jumătate de oră.

Genie, a şaptea favorită la Melbourne şi semifinalistă în urmă cu un an pe cimentul australian, a primit o replică puternică din partea româncei în manşa secundă. Cu toate că Bouchard s-a desprins rapid la 3-0, bucureşteanca în vârstă de 24 de ani şi-a amintit să lupte.

Irina a arătat tenisul frumos şi activ din precedentele trei meciuri şi a reuşit să îi ia un set canadiencei – o premieră la Australian Open 2014.

Vizibil deranjată de setul pierdut, Bouchard a părăsit terenul timp de câteva minute. Canadianca şi-a arătat clasa în setul decisiv, când a făcut tot mai puţine erori neforţate şi a servit excelent.

Irina Begu n-a reuşit să o mai pună în dificultate pe Genie, care se califică în sferturile de finală, unde o va întâlni pe Maria Şarapova.

Pentru Irina Begu, Australian Open 2015 a fost cel mai bun turneu de Grand Slam din carieră. Ea va primi 240 de puncte WTA şi un cec în valoare de 175.000 de dolari australieni, aproximativ 125.000 de euro.

România mai are o reprezentantă în joc: Simona Halep, a treia favorită, care se luptă azi pentru un loc în sferturile de finală cu belgianca Yannina Wickmayer. Dacă se va califica mai departe, românca o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie 10.