Se schimbă vremea. Meteorologii au anunțat cod portocaliu

Meteorologii au emis un cod galben extins. De asemenea, începând de mâine dimineață, în special în nord-vestul țării, a fost emis cod portocaliu de ploi abundente.

De mâine până duminică la ora 12:00, se anunță ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, dar și ninsori în zonele montane și submontane. Va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Temperaturile vor scădea accentuat și doar în zona de sud şi sud-est maximele vor mai atinge 20 de grade, iar în rest nu vor mai trece de 10 grade.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 m în celelalte masive, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Vor mai fi precipitații mixte și în zonele de deal din vestul și nordul țării. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55…60 km/h. La munte, cu precădere în zona înaltă va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, trecător viscolind ninsoarea.

Bucureştenii vor mai avea parte de vreme caldă şi la început de weekend când se vor înregistra până la 18…19 grade Celsius. De duminică însă, temperaturile încep să scadă, apar ploile şi vântul va prinde putere.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.